Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Een offerte voor het verhuizen: waar let ik op?

Team Bravo Verhuizingen
12 augustus 2019

Verhuizingen zijn bijzondere momenten in ons leven. Of we nu voel goede moed naar een nieuwe woning verhuizen of met een bezwaard gemoed onze oude woning verlaten: een verhuizing is een emotionele ervaring. Toch is het belangrijk om ook bij de verhuizing scherp en alert te zijn. Veel mensen zijn zich er namelijk niet van bewust wat er zoal bij een goede verhuizing komt kijken. Dit begint al bij het opmaken van de offerte door het verhuisbedrijf of het aantal personen dat nodig is om te verhuizen. Daarom helpen we u graag een handje: want waar moet u op letten bij het aanvragen van een offerte voor een verhuizing?

Hoe vraag ik een verhuisofferte aan?

Gelukkig is het tegenwoordig een fluitje van een cent om een offerte voor een verhuizing aan te vragen. Via de websites van verhuisbedrijven is het vaak mogelijk om online een offerte aanvragen. De meeste verhuisbedrijven bieden deze optie aan op hun websites. Ook vindt men op deze websites een reëel beeld van het kostenplaatje. Bovendien is het mogelijk om in een keer bij meerdere verhuisbedrijven een offerte op te vragen. Wanneer u een offerte de deur uit doet moet u met een aantal zaken rekening houden die beslist vermeld moeten worden in de offerte. Liever een papieren variant? Ook dit wordt door de meeste verhuisbedrijven nog steeds aangeboden.

Offerte voor verhuizingen vergelijken

Dankzij de moderne mogelijkheden kunt u dus makkelijk en snel verschillende offertes met elkaar vergelijken. Houd echter bij iedere offerte een aantal kernzaken in het achterhoofd:

  • Voorrijdkosten zijn net zo belangrijk als de totale kosten. Wat de voorrijdkosten zijn, heeft te maken met de afstand die het verhuisbedrijf moet afleggen.
  • Let in de offertes altijd op de hoeveelheid verhuizers die bij de verhuisklus ingeschakeld worden. Kosten hierin kunnen per verhuisbedrijf verschillen.
  • Houd rekening met de voertuigen: worden er wel of geen verhuiswagens bij de prijs inbegrepen of moeten deze nog los ingehuurd worden?
  • Houd de data van de verhuizing altijd in het oog wanneer u offerte laat opmaken.
  • Let op de algemene voorwaarden. Indien er iets kapotgaat tijdens het verhuizen zelf, kan het zijn dat het verhuisbedrijf hier niet aansprakelijk voor gesteld kan worden.

De totale kosten die uiteindelijk op de offerte komen te staan zijn dus grotendeels afhankelijk van uw eigen voorkeuren. Wilt u extra krachten inhuren? Of misschien een verhuislift om alles sneller te vervoeren? In overleg met het verhuisbedrijf is veel mogelijk.

Het juiste verhuisbedrijf

Aan een goed verhuisbedrijf kleven weinig eisen. Het is met name belangrijk dat u ervan op aan kunt dat alles netjes en in goede orde verhuisd wordt. Stiptheid is daarnaast een belangrijke voorwaarde: verhuizers die te laat zijn kunnen immers de gehele verhuizing in de war schoppen. Denk ook na over aanvullende mogelijkheden zoals schilderwerkzaamheden of het aanbieden van opslagruimte.