Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Woontrends 2022

Team Bravo Verhuizingen
31 januari 2022

Een nieuw jaar en een nieuw huis! En dat nieuwe huis moet natuurlijk ook weer ingericht worden. Zeker in de onzekere tijd waarin we op dit moment leven is het belangrijk om van je huis een heel fijn thuis te maken. Naast dat we er nu veel tijd moeten doorbrengen zal het voor velen ook hun (tijdelijke) werkplek zijn. Graag nemen wij als Verhuisbedrijf Dordrecht je mee in de woontrends van 2022!

Vormen in de woontrends voor 2022

In 2022 zal er weer veel gebruik worden gemaakt van natuurlijke materialen en organische vormen. Deze trend zagen we in 2021 ook al, maar blijft en groeit steeds verder. Eerder zagen we dit vooral terug bij accessoires maar tegenwoordig zien we de organische vormen ook steeds vaker terugkomen in meubels. Denk aan salontafels met golvende vormen en afgeronde banken. Voorheen waren strakke lijnen en harde materialen populair. Tegenwoordig heeft men meer behoefte aan warmte en comfort. Ontwerpen zullen ook geïnspireerd zijn op de natuur.

Woontrends 2022

Kleuren

Verfspecialisten Histor en Flexa hebben beide hun ‘kleur van het jaar 2022’ uitgeroepen. Bij Histor is dit de kleur ‘Olive Spring’. Dit is een zachte grijs/groene kleur. Deze tint staat symbool voor het welzijn dat de natuur ons brengt. Flexa heeft de kleur ‘Bright Skies’ gekozen. Dit is een luchtige, lichtblauwe tint en symboliseert een nieuw begin en weerspiegeld de eindeloze lucht. Ook de kleuren zijn dus geïnspireerd op de natuur.

Levensfilosofie Wabi Sabi

De Japanse levensfilosofie Wabi Sabi staat voor leven in het nu door de kracht van imperfectie en onvolmaaktheid. Deze levensfilosofie heeft inmiddels ook een eigen woontrend. Imperfectie, asymmetrische patronen en de voorliefde voor de natuur vormen de basis van deze trend. Verweerd hout, krassen en barstjes in meubels, vloeren en muren. Dit is tegenwoordig geen achterstallig onderhoud meer, maar Wabi Sabi!

Back to the 70’s & 90’s

Naast de modewereld verovert de 70’s stijl nu ook de interieurbranche. Een sprankje retro in combinatie met de neutrale natuurlijke kleuren van 2022. Ook recycling en upcycling blijft populair. Kies voor duurzaamheid door meubels een tweede leven te geven.

Uit de jaren 90 zijn neonkleuren en street art kenmerkend. Dit zien we ook terug in de woontrends van 2022. Stoere en uitgesproken details toevoegen dus. Denk aan neonkleuren en grafsche details.

Thuiswerken nog steeds bij de woontrends in 2022

Inmiddels kunnen we ook dit wel een trend noemen; thuiswerken. Voorlopig wordt nog steeds geadviseerd zoveel mogelijk thuis te werken en wellicht blijft dit in de toekomst wel structureel zo. Het is daarom belangrijk je huis thuiswerk-proof te maken. Ideaal is natuurlijk om een kantoor te creëren maar dit is niet altijd mogelijk. Wanneer je aangewezen bent op werken in de woonkamer is het verstandig je werkplek af te scheiden. Als je wel de beschikking hebt tot een kantoor is het goed om na te denken over het kleurgebruik. Blauw straalt kalmte uit en geeft concentratie. Geel zorgt ervoor dat je dingen beter onthoudt en groen geeft een kalmerend effect en zorgt voor focus op de lange termijn. Wit en grijs maken je rustig. Voor de vele zoommeetings is het wel gezellig om te zorgen voor een mooie achtergrond. En vergeet vooral de ergonomische bureaustoel niet! Niet altijd even mooi, maar wel heel belangrijk voor je welzijn. 

En, wat is jouw stijl in 2022?

Heb je inspiratie kunnen opdoen met onze tips? Dat horen we graag van je. Ook als je op basis van deze inspiratie hulp kunt gebruiken dan helpen we je graag. Schilderen en behangen hoort ook bij onze dienstverlening. Neem hiervoor gerust contact met op voor een vrijblijvend gesprek.