Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Wonen in Zevenbergen

Team Bravo Verhuizingen
29 maart 2019

Zevenbergen is waarschijnlijk genoemd naar de heuvels die al tijdens de Romeinse tijd aanwezig waren en in die tijd voor een natuurlijke verdediging zorgden. Het aantal heuvels in Zevenbergen was vermoedelijk echter geen zeven. In 1964 en 1965 werden twee van deze heuvels onderzocht. Opgravingen wezen uit dat deze heuvels al in de vroege of midden bronstijd bestonden.

Zevenbergen (Brabants: Zuvvebérge) is een Nederlandse stad en was tot 1998 een zelfstandige gemeente, totdat het fuseerde met vier andere gemeenten tot de nieuwe gemeente Moerdijk.

Zevenbergen is een middelgrote stad. Het bestrijkt een gebied van 1.985 hectare, waarvan 35 hectare aan meren, sloten en andere wateren aanwezig zijn. Per vierkante kilometer wonen er gemiddeld 724 personen. In totaal wonen er in Zevenbergen 14.125 mensen waarvan 49,31% man is en 50,69% vrouw.

De stad ligt in een typisch polderlandschap. Weids, groots en mooi met veel groen. In het zuiden stroomt de rivier de Mark met zijn eigen aantrekkelijke omgeving en natuurschoon. Zevenbergen is bovendien goed bereikbaar. Er is een treinstation, een ruim aanbod aan buslijnen en de snelwegen A16, A17 en A59 zijn goed en snel te bereiken. U hebt vanuit Zevenbergen zo in de steden Roosendaal, Breda en Rotterdam.

Vanwege de regionale functie van deze ‘stadse’ kern is het voorzieningenniveau uitstekend. Er zijn grote diversiteit aan winkels, werkgelegenheid, onderwijs en zorg beschikbaar. Er worden vele recreatieve wensen ingevuld, met onder andere diverse sportverenigingen, accommodaties, culturele activiteiten en een bruisende horeca.

Recente ontwikkelingen in de stad Zevenbergen

Een projectgroep heeft grote plannen met het gebied rond de Rode Vaart-Noord en de voormalige suikerfabriek in Zevenbergen. Het initiatief is ontstaan vanuit de gebiedsplannen waar burgers om de tafel zaten met ontwikkelaars. Het uitvoeren van alle plannen zal een aantal jaren in beslag nemen. De intentie is dat het een economisch sterk gebied wordt met een eigen identiteit. Ondernemingen, bijzondere detailhandel, productie, experiment en horeca komen tot bloei in het gebied rondom de Blokweg en het Ketelhuis, dat een centrale functie krijgt in het plan. Alles wat met ‘Food’ te maken heeft krijgt hierin een plaatsje; van brood bakken en bierbrouwen tot kookclinics en proeverijen. Grootse plannen dus, en een ultieme locatie voor een Food Hal. Het industriële karakter leent zich er perfect voor.

Kom gerust eens een kijkje nemen in Zevenbergen en misschien komt u in deze mooie stad wel uw droomhuis tegen.

Wij als verhuisbedrijf helpen u graag en denken met u mee. Particuliere verhuizingen, zakelijke verhuizen en specialist in senioren verhuizingen. Wij zetten net dat stapje meer zodat u het niet hoeft te doen! Wij verzorgen een totaalpakket met een verhuisadviseur om u te ontzorgen. Bravo Verhuizingen is een full-service verhuisbedrijf. Wij verzorgen niet alleen een snelle en uiterst zorgvuldige verhuizing van uw eigendommen; u kunt bij ons ook terecht voor allerlei aanvullende werkzaamheden. U kunt hierbij gebruik maken van onze diensten om uw gehele woning opnieuw in te richten, op te knappen of alle andere denkbare werkzaamheden. Wij komen met voorbeelden bij u langs zodat u zelf niet eens meer de deur uit hoeft.