Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Verhuizen van of naar Tilburg

Team Bravo Verhuizingen
16 juli 2020

Tilburg is een stad in de Nederlandse provincie Noord-Brabant en hoofdplaats van de gelijknamige gemeente Tilburg. De stad heeft 212.941 inwoner waaronder 106.008 mannen en 106.933 vrouwen. De leeftijdcategorie 45 t/m 64 jaar is met 25.8% het sterkst vertegenwoordigd.

Experimenteel, Rauw, Tegendraads, Daadkrachtig, Sociaal en Humor! Dit zijn de zes woorden die Tilburg het best omschrijven. Van oudsher een gebied bestaande uit verschillende herdgangen (buurtschappen) die onderling verbonden waren. Een stad met een rijke textielhistorie. Een industriestad. Door de wol geverfd en bezig met een ongekende transformatie! Een verrassende stad en liefde op het tweede gezicht, een stad van makers en doeners..

Wat heeft Tilburg allemaal te bieden

Het winkelgebied is de centrale as in het centrum. De ideale start voor een bezoek aan de verschillende gebieden. Tilburg wordt namelijk pas echt leuk als u op ontdekkingsreis gaat! Breng een bezoek aan de Spoorzone, de bruisende horecapleinen, het verrassende dwaalgebied of het creatieve Veemarktkwartier. Even helemaal tot rust komen? De ultieme ontspanning vind u in de Piushaven, de binnentuinen en stadsparken. Vaar mee met één van de vele georganiseerde vaarten of huur een sloep en ga zelf op pad! Sinds 1976 heeft Tilburg Noord ook een eigen winkelcentrum, met meer dan 40 winkels onder één dak is het aanbod zeer compleet. Gezellig winkelen terwijl de auto gratis geparkeerd staat op één van de 600 parkeerplaatsen rondom winkelcentrum Wagnerplein.

Gezellig naar de markt voor vers fruit, een uitgebreid assortiment noten, een mooi bosje bloemen of een verse vis? Van woensdag tot en met zaterdag kunt u op zes verschillende plekken in deze stad verschillende markten bezoeken.

Voor de kleding- en stoffenliefhebber is de Besterdmarkt op woensdag een echte aanrader. Wilt u een groot aanbod middenin het centrum? Ga dan naar de zaterdagmarkt op het Koningsplein. Eén tip: neem een grote boodschappentas mee, want er is veel keus voor weinig geld.

Zoals u gelezen heeft is Tilburg zeker de moeite waard om een keer te gaan bezoeken of wellicht om er te gaan wonen. Als u hulp nodig heeft bij uw verhuizing dan helpen wij Bravo Verhuizingen u graag. Wij verzorgen een totaalpakket met een verhuisadviseur om u te ontzorgen. Bravo Verhuizingen is een full-service verhuisbedrijf. Wij verzorgen niet alleen een snelle en uiterst zorgvuldige verhuizing van uw eigendommen; u kunt ook bij ons terecht voor allerlei aanvullende werkzaamheden zoals onder andere schilderwerkzaamheden.