Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Verhuizen naar een zorginstelling

Team Bravo Verhuizingen
27 juni 2022

Wat kan het ingrijpend zijn om op latere leeftijd nog te moeten gaan verhuizen. Soms is dit vrijwillig. Het huis is veel te groot geworden voor u alleen, of voor u samen met alleen uw partner. De kinderen zijn al lang uit huis, kamers, of soms zelfs hele verdiepingen staan leeg. Maar het moet allemaal wel onderhouden worden. Daarom wordt vaak de keuze gemaakt het huis te verkopen en een kleinere woning terug te kopen of te gaan huren. Wanneer deze keuze vrijwillig wordt gemaakt komt er al een hoop bij kijken. Maar in sommige gevallen is het noodzakelijk om te verhuizen, bijvoorbeeld naar een zorginstelling.

Wachtlijst

Natuurlijk is zorg meestal niet van de ene op de andere dag nodig. Al langere tijd is de hulpvraag er, maar vervolgens komen de wachtlijsten om de hoek kijken. Door de vergrijzing van de Nederlandse bevolking stijgt de vraag naar verpleegzorg enorm. En dit zal de komende jaren alleen maar blijven stijgen. Voordat u zich kunt inschrijven heeft u een indicatie nodig voor de Wet langdurige zorg (Wlz). Uw huisarts kan deze indicatie aanvragen bij het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Wanneer de indicatie wordt aangevraagd, wordt er gevraagd welk verpleeghuis de voorkeur heeft. Bij de zorginstelling van uw keuze krijgt u een wachtstatus toegewezen. Voor langdurige zorg zijn er vier wachtstatussen; ‘Urgent plaatsen’, ‘Actief plaatsen’, ‘Wacht op voorkeur’, ‘Wacht uit voorzorg’. Deze vier statussen geven aan hoe snel zorg nodig is.

Snel schakelen

Zodra er een woning vrij is bij het verpleeghuis waar u op de wachtlijst staat, is het vaak zaak dat u zo snel mogelijk de woning betrekt. Afhankelijk van de zorginstelling wordt een woning woonklaar opgeleverd. Echter is het soms ook nog nodig hier zelf het één en ander aan te doen. Wij van Bravo Verhuizingen B.V. kunnen u helpen met het leveren en leggen van vloeren, het leveren en hangen van gordijnen en vitrages en behangen en/of schilderwerk. Vervolgens doen wij ons uiterste best uw inboedel zo snel mogelijk te verhuizen. We zullen uw schilderijen en foto’s ophangen en de televisie aansluiten zodat u zich zo snel mogelijk thuis voelt.

Verhuizen_naar_een_zorginstelling (1)

Ingrijpende verandering

Zeker omdat de verhuizing ineens heel snel kan (en moet) gaan, kan dit erg ingrijpend zijn. Er moet afscheid genomen worden van de woning waar u jarenlang met veel plezier heeft gewoond. En omdat de woningen in de zorginstellingen vaak een stuk kleiner zijn kan helaas niet alles mee verhuisd worden. Dit besef kan erg emotioneel zijn. Zorg ervoor dat (kleine) meubels waar u aan gehecht bent wel mee gaan. Vaak zit de emotionele waarde toch in de kleinere huisraad. Beeldjes van een mooie reis die u gemaakt heeft en foto’s van de (klein)kinderen. Deze nemen natuurlijk niet zoveel ruimte in beslag dus neem dit vooral mee naar de nieuwe woning. Dit zorg er juist alleen maar voor dat u zich snel thuis voelt.

Experts in senioren verhuizingen

Ondanks dat het voor de mensen zelf heel erg ingrijpend is, draaien wij van Bravo Verhuizingen onze hand niet om voor een verhuizing naar een zorginstelling. Wij hebben inmiddels jarenlange ervaring en hebben zelfs goede contacten met de zorginstellingen in de regio. Dit is dus bekend terrein voor ons en mede hierdoor verlopen deze verhuizingen soepel. Op deze manier kunnen wij onze klanten zoveel mogelijk ontzorgen en dat is waar wij voor staan. Uw verhuizing, onze zorg!

Staat iemand dichtbij u op een wachtlijst voor een zorginstelling? Neem dan alvast vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.