Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Ontruimingen

Team Bravo Verhuizingen
21 maart 2022

Als Verhuisbedrijf Oudenbosch voeren wij niet alleen verhuizingen van A naar B uit. Ook voor ontruimingen kunnen wij ingeschakeld worden. Wat de reden voor een ontruiming ook is, het is prettig dat dit aan een betrouwbaar verhuisbedrijf kan worden uitbesteed. Wij gaan snel en kundig te werken en zijn daarnaast ook erg discreet.

Ontruimingen bij overlijden

Eén van de meeste treurige reden voor een ontruiming is het overlijden van een familielid. In eerste instantie is het belangrijk dat de uitvaart geregeld wordt. Daarnaast kom je in een periode van rouw terecht. Wanneer iemand alleen woonde moet er vervolgens toch nog een woning leeggeruimd worden. Vaak is dit een flinke klus waar je erg tegenop kunt zien. Het is dan ook heel fijn dat je dit grotendeels uit handen kunt geven. Er zijn natuurlijk altijd bepaalde stukken die emotionele waarde hebben waardoor deze binnen de familie blijven. Of wellicht kunnen familieleden nog wat meubels of huisraad goed gebruiken. De overige huisraad kan door ons worden ontruimt en afgevoerd. Vervolgens kunnen we de woning bezemschoon opleveren en de woning is klaar om in de verkoop te gaan. Wij kunnen ook helpen met werkzaamheden die verricht moeten worden om de woning weer op te kunnen leveren aan de verhuurder. Wanneer iemand in een zorginstelling verbleef en overlijdt zit er vaak spoed achter het leeghalen van de woning.

Emigreren of kleiner wonen

Bij een emigratie komt vaak een heleboel kijken. Het is een spannende en drukke periode. Meestal wordt er vooral gekeken naar wat er geregeld moet worden in het land waar je gaat wonen. Maar ook in Nederland moeten een aantal zaken afgehandeld worden. Zo kunnen vaak niet alle meubels en huisraad mee. In dit geval kunnen we helpen bij het ontruimen en afvoeren. Of wanneer het om een tijdelijke emigratie gaat kunnen we ook een deel van de inboedel in onze opslag plaatsen. Als je kleiner gaat wonen kan helaas vaak ook niet alles mee. Tijdens het vrijblijvende offerte gesprek kijken wij graag samen met u wat er mee kan. De rest van de meubels kunnen wij afvoeren.

Gedwongen ontruimingen

Wij werken ook in opdracht van gemeentes, deurwaarders, notarissen en andere instanties. Er zijn verschillende redenen waarom een gedwongen ontruiming plaats moet vinden. Vaak zijn dit moeilijke situaties, maar moet het wel uitgevoerd worden. Als extra service bieden wij aan dat we meubels en huisraad tijdelijk op kunnen slaan. Zo hebben mensen net iets langer de tijd om een nieuwe verblijfplaats te regelen.

Voordelen van uitbesteden

Natuurlijk kun je bij al bovenstaande situaties er ook voor kiezen zelf een ontruiming uit te voeren. Echter zitten er behoorlijk wat voordelen aan het inschakelen van Verhuisbedrijf Oudenbosch. Je hoeft zelf niks te regelen en te voorzien. Door de snelle afhandeling voorkom je onnodige kosten zoals een huur/hypotheek die te lang doorloopt. In het geval van een overlijden voorkom je ook onenigheid binnen de familie. Zeker wanneer de emoties al hoog zitten voorkomt je hiermee frustratie.

Meer dan een verhuisbedrijf

Bij een verhuisbedrijf denk je vaak aan een bedrijf dat een verhuizing van een oude naar een nieuwe woning verzorgt. Maar zoals je in deze blog kunt lezen zijn wij ook inzetbaar bij ontruimingen. Onze jarenlange ervaring zorgt ervoor dat we dit vlot en discreet kunnen uitvoeren. Wat de reden van de ontruiming ook is. Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om de mogelijkheden door te spreken.

Tot slot

Er zijn verschillende situaties waardoor er een ontruiming plaats moet vinden. In de meeste gevallen komt dit door het overlijden van iemand die alleen woonde. Maar ook door emigratie of doordat je kleiner gaat wonen kan een ontruiming nodig zijn. Daarnaast moet er in opdracht van de gemeente, deurwaarders of een notaris ook weleens een gedwongen ontruiming uitgevoerd worden. Naast verhuizen van woning A naar woning B hebben wij als Verhuisbedrijf Oudenbosch ook jarenlange ervaring met ontruimingen. Hierdoor zullen wij iedere ontruiming vlot en discreet uitvoeren, wat de aanleiding of situatie ook is. Door een ontruiming aan ons uit te besteden voorkom je onnodige kosten en frustraties.