Een kleine greep uit de (verhuis)doos met leuke en interessante feitjes en tips rondom een huis verkopen, kopen en verhuizen. Zo weet u onder andere wat u te wachten staat of juist wat u moeten voorkomen tijdens deze ‘hectische’ periode.

Weetjes

 • Wist u dat ruim 4000 mensen per dagen verhuizen in Nederland?
  Hier van verhuist 59 % binnen de gemeente, 32 % verhuist buiten de gemeente en maar liefst 9 % emigreert naar het buitenland.
 • De populairste redenen om te verhuizen zijn:
  – Huwelijk of samenwonen
  – Grotere woning
  – Zelfstandig gaan wonen
  – Scheiding of relatiebreuk
  – Woonomgeving
  – Werk
  – Gezondheid
  – Dichterbij familie/vrienden
  – Studie
 • Een gemiddeld mens wisselt vaker van huis dan van bedpartner.
 • Niet verkoopbare huizen zorgen voor een hoop stress. In totaal zijn er bijna 150.000 huiseigenaren die wel willen verhuizen, maar hun woning na een jaar nog niet verkocht hebben.
 • Meer dan de helft van de huis kopende koppels ervaart erge stress en zelfs bij 7% van de koppels dreigt het uit de hand te lopen.
 • 40% van de mensen die verhuisd zijn voelt zich pas thuis in hun nieuwe huis zodra ze geen post meer ontvangen van de vorige bewoners.
 • 47% van de autorijdende managers staat liever dagelijks in de file, dan dat ze moeten verhuizen voor hun baan. Toch ziet 6% het werk als reden om te verhuizen.

Tips

 • Heerlijk al die elektronische apparaten, maar waar gingen de kabels ook al weer in en waarom werkt de televisie nog steeds niet? Maak voor het inpakken een foto van de achterkant van je apparaten. Denk dan vooral aan kabels zoals bij je televisie, modem of Sonos systeem (oh nee, die zijn draadloos). Zo spaar je heel wat werk uit bij het aansluiten van toestellen in je nieuwe woning.
 • Iedereen houdt van een schone boel, ook de kopers van jouw huis. Jouw hart is bij het nieuwe huis, op het leeghalen en dan opbouwen van het bed en aansluiten van je apparaten. Vraag twee vrienden om nog even die gaten in de muur te dichten, de laatste vuilniszakken weg te gooien of een dweil door je oude keuken en badkamer te halen. Kleine moeite, groot plezier.
 • Voorkom volgeplande agenda’s en vraag je familie en vrienden ten minste een maand vooruit om hun hulp zodat zij rekening met je kunnen houden. Maar ze komen het beste van pas als ze helpen inrichten, schilderen of kunnen oppassen op de kinderen.

Om uw persoonlijke verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen bieden we o.a. de volgende diensten aan

VERHUIZING PARTICULIER

Een verhuizing is vaak een stressvolle aangelegenheid.

Bravo verhuizingen neemt graag alle zorgen van u over.

 

meer weten?

OPSLAG

Uw meubels verwarmd en beveiligd opslaan voor een korte of een lange periode.

Wij kunnen dit allemaal voor u verzorgen!

meer weten?
Bel Direct 0168 – 700 534
E-mail ons