Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Hulp met verhuizen

Team Bravo Verhuizingen
25 augustus 2019

Wanneer we gaan verhuizen kunnen we vaak een extra handje gebruiken. Vaak is het een klus waarvoor men een paar dagen uittrekt. Belangrijk is dat alles dan ook zo snel en veilig mogelijk van punt A naar punt B wordt gebracht. Of het nu gaat om een verhuizer extra, een verhuislift of het inschakelen van een verhuisbedrijf: afhankelijk van de inboedel en het aantal spullen is hulp bij het verhuizen welkom. Er zijn verschillende manieren om hulp te krijgen bij het verhuizen. Benieuwd wat deze manieren zijn en hoe u deze kunt toepassen bij uw eigen verhuizing? Wij zetten het voor u op een rijtje.

Verhuisbedrijf en bijbehoren

Uiteraard is het inschakelen van een verhuisbedrijf de meest voor de hand liggende optie wanneer u op zoek bent naar hulp voor de verhuizing. Maar wist u dat er vandaag de dag bij menig verhuisbedrijf ook andere opties zijn? Heeft u bijvoorbeeld al eens nagedacht over het huren van een verhuislift. Zo gaat het verhuizen een stuk sneller dan wanneer u de personenlift in het huis, appartement of flat moet gebruiken. Verhuisliften kan men doorgaans voor een los uurtarief huren. Wel kan het zijn dat er extra kosten bij komen voor de verhuizer die de lift moet bedienen.

Hulp van een verhuisbedrijf: de voordelen

Voor velen zijn de opties die een verhuisbedrijf aanbiedt niet altijd duidelijk. Zeker een professioneel verhuisbedrijf heeft een groot aantal mogelijkheden om uw spullen op een snelle en veilige manier van uw oude naar uw nieuwe locatie te brengen:

  • Verhuizers kunnen helpen bij het monteren of demonteren van meubels zoals kasten, banken of bedden.
  • De verhuiswagens in- en uitladen.
  • Kans op butsen in de muur verkleinen door goed materieel.
  • U kunt in de tussentijd al beginnen met uitpakken.
  • Snel en vakkundig: verhuizers hebben ervaring met sjouwen. Ook met grote en onhandige voorwerpen.

Hulp van bekenden inschakelen

Uiteraard kunt u ook altijd vrienden of familie inschakelen. Onze tip daarvoor is: maak duidelijke afspraken. Zeker wanneer niet duidelijk is of er een vergoeding wordt verwacht, kan dit scheven gezichten opleveren. Wanneer bekend van u gratis meehelpen met verhuizen, valt het aan te raden om te zorgen voor een goede kop koffie en wat lekkers als een eenvoudig bedankje. Het verhuizen mag dan wel niet voor niets gebeuren, maar u wilt natuurlijk niemand voor het hoofd stoten.

Zelf een verhuisbedrijf inschakelen

Gaat u een verhuisbedrijf inschakelen? Hou dan een kleine checklist bij de hand waarop u belangrijke zaken op afstreept. Zorg ervoor dat u weet wat de exacte kosten worden. Denk daarom na over de offerte. Houd ook rekening met de capaciteit van het verhuisbedrijf: kunnen ze wel alles meenemen? Maak bovendien duidelijke afspraken met de verhuizers waar ze uw spullen mogen plaatsen. Dat scheelt u ook weer een hoop sjouwwerk wanneer de verhuizing achter de rug is en u kunt uitpakken.