Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Hoe kies je voor het beste verhuisbedrijf?

Team Bravo Verhuizingen
12 juli 2021

Als u heeft besloten om uw verhuizing uit handen te geven en dit over te laten aan een verhuisbedrijf zijn er natuurlijk talloze verhuisbedrijven waar u uit kan kiezen. Hoe maak je de beste keuze? En hoe weet je dat je voor het beste verhuisbedrijf kiest? Graag geven wij als verhuisbedrijf een aantal tips waar u de keuze op kan baseren.

  1. Verhuisbedrijven vergelijken en verhuisoffertes aanvragen

Er zijn een aantal websites waarop verhuisbedrijven gemakkelijk met elkaar te vergelijken zijn. Via deze websites kunt u ook direct vrijblijvende offertes aanvragen. Deze vergelijkingswebsites sturen de aanvraag door naar verschillende verhuisbedrijven en vervolgens zullen zij contact opnemen en u van de gewenste informatie voorzien.

  1. Prijs en kwaliteit

Net zoals met alles zitten er ook in de verhuisbranche behoorlijke verschillen in zowel prijs als kwaliteit. Zo zijn er verhuisbedrijven waar u voor een dubbeltje niet op de eerste rang terecht zult komen, maar als uw budget beperkt is en u het risico durft te nemen kunt u hiervoor kiezen. Ook zijn er verhuisbedrijven die prijstechnisch gezien wat hoger liggen maar waarbij de voorwaarden wel een stuk gunstiger zijn.

  1. Vertrouw op uw gevoel

Volgens de Van Dale betekent het woord ‘Instinct’; Aangeboren aandrift bij (dierlijke) wezens om onbewust doeltreffend te handelen. Dit klinkt misschien nogal heftig in deze context maar toch is het heel belangrijk om naar uw gevoel te luisteren. Elk verhuisbedrijf zal zijn best doen om u als klant binnen te halen en sommigen zullen wellicht niet schromen hier een mooi praatje aan vast te hangen. Niks mis mee, maar u zult snel genoeg herkennen of dit eerlijke informatie is of dat het verhaal mooier gemaakt wordt dan het daadwerkelijk zal zijn.

  1. Stel kritische vragen

Over het algemeen is een (standaard) verhuizing geen hogere wiskunde. Ervaren verhuisbedrijven draaien hun hand niet snel ergens voor om. Maar om een goede keuze te maken is het niet meer dan terecht dat u kritische vragen stelt. Alles wat u wilt weten mag u vragen zodat u voor, tijdens en na de verhuizing niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Wanneer u al deze stappen heeft doorlopen heeft u als het goed is een duidelijk beeld gekregen van de verschillende verhuisbedrijven en opties die er zijn. Zodra u de knoop heeft doorgehakt en een keuze heeft gemaakt is er nog één ding heel belangrijk; Laat het los! U schakelt tenslotte niet voor niets een verhuisbedrijf in. Zij zijn de experts en hebben als het goed is maar één doel: U ontzorgen! Dat is tenminste wel het motto van Bravo Verhuizingen, wat zelfs op onze wagens staat:
Uw verhuizing, onze zorg!