Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Grote opruiming voor je gaat verhuizen

Team Bravo Verhuizingen
13 juni 2022

Een verhuizing is bij uitstek de perfecte gelegenheid om een grote opruiming te houden. Wij krijgen het vaak genoeg te horen: ‘We hebben niet zoveel te verhuizen’. Maar vaak blijkt dit in praktijk dan toch ‘tegen te vallen’. Want in de loop der jaren verzamel je stiekem veel meer dan je denkt. En niet alles hoeft mee naar de nieuwe woning. Opruimen dus! Maar waar begin je? In deze blog vind je wat items die je zonder nadenken weg kunt gooien of geven.

Media accessoires

Denk hierbij aan kabels, opladers, stekkertjes, afstandsbedieningen en (lege) batterijen. Je hebt echt niet 5 HDMI kabels nodig en ook 7 zelfde telefoonopladers zijn overbodig. En die Nokia 3310 uit het jaar 2000 komt ook niet meer terug in de mode. Afstandsbedieningen zijn ook in elk laatje terug te vinden. Maar waar zijn ze ook alweer van? Weet je het niet? Weggooien!

Jeugdsentiment

Wat was je trots op je collectie videobanden, daar wil je toch geen afstand van doen? Maar waar speel je ze op af? En je favoriete serie die je allemaal op DVD hebt verzameld staat ook al jaren te verstoffen in de kast. Net als je zorgvuldig gespaarde singles. En dan nog die ene doos vol met oude tijdschriften. Vandaag de dag vind je het niet interessant meer om te lezen welke BN’er 15 jaar geleden gespot was met een nieuwe vlam. Loop de videobanden, DVD’s en CD’s en oude magazines nog eens na. Zitten er exemplaren tussen die echt emotionele waarde hebben? Bewaar deze en geef ze een mooi plekje in de nieuwe woning. De rest? Weg ermee!

Incomplete huisraad

Een citruspers zonder opvangbakje, een keukenmachine met een bot mes, vershoudbakjes zonder deksels. Allemaal huisraad welke je toch niet meer gebruikt. Dus zonde om te bewaren, het neemt alleen maar ruimte in beslag. Dit zouden nog wel spullen kunnen zijn die je naar de Kringloper zou kunnen brengen. Zij kunnen dit misschien nog voor andere doeleinden gebruiken en er andere mensen blij mee maken.

Over de datum

Het lijkt vaak zo’n goed idee om een multipack shampoo’s te kopen. Altijd handig om op voorraad te hebben. Maar vervolgens belanden ze achter in de kast en ben je vergeten dat je ze had. Verzorgingsproducten zijn niet oneindig houdbaar. Kijk dus goed naar de datum die erop staat en bij twijfel, niet doen. Hetzelfde geldt voor medicatie. Ook hier staat altijd een houdbaarheidsdatum op. Is deze verstreken? Je kunt ongebruikte medicijnen inleveren bij de apotheek.

Uit de mode

Ze zeggen vaak dat alles weer een keer terugkomt in de mode. Maar tegen die tijd dat het zover is past die ene broek met wijde pijpen misschien wel niet meer. Of is de print op dat blouseje met schoudervullingen wel helemaal niet je smaak meer. Kleding die je langer dan twee jaar niet gedragen hebt zul je niet snel toch weer aantrekken. Hak rigoureus de knoop door en maak er anderen blij mee.

Bel Bravo Verhuizingen voor tips en verhuisdozen

Je zult zien dat het opruimen van bovenstaande items heel wat ruimte en dus ook te verhuizen dozen zal schelen. Dan is het altijd nog lastig inschatten hoeveel dozen je toch nog nodig hebt voor de spullen die wel verhuist moeten worden. Met onze jarenlange ervaring hebben wij hier wel een betere kijk op. Tijdens een vrijblijvende offerte afspraak lopen we graag samen met u een rondje door de woning en geven we advies hoeveel verhuisdozen u nodig zult hebben.

Klaar met opruimen en klaar om te verhuizen? Neem dan contact met ons op!