Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Duurzaam verhuizen

Team Bravo Verhuizingen
12 maart 2020

Indien u verkiest om duurzaam te verhuizen kun je hier zelf met een goede wil en wat creativiteit een groene draai aan geven. Bij een verhuizing komen heleboel kijken en is best een stressvolle gebeurtenis. In deze blog geef ik je enkele tips mee om zo duurzaam mogelijk te verhuizen.

Duurzaamheid is het zorgen voor evenwicht tussen mens, milieu en economie om de aarde niet uit te putten. Voor nu, maar ook voor de komende generaties. Ook wij van Bravo Verhuizingen zijn ons er van bewust dat dit in deze tijd een belangrijk onderwerp is. Wij dragen dan ook graag ons steentje bij om ook een verhuizing zo duurzaam mogelijk te laten verlopen.

Dit begint al met de vrijblijvende offerte afspraak, waarbij we bij de klant langs komen om te inventariseren wat er verhuist dient te worden. Onze collega die langs gaat rijdt namelijk in een elektrische auto. Als vervolgens de offerte goedgekeurd wordt en de verhuizing zich aandient zijn er een aantal zaken waar u als klant rekening mee kan houden wat betreft duurzaamheid.

  1. Wij leveren dozen, welke u kosteloos in bruikleen krijgt. Wij stellen hier ‘strenge’ voorwaarden; zo mag er niet op de dozen geschreven worden en dient er geen plakband gebruikt te worden. Op deze manier blijven de dozen het langst in tact en kunnen wij ze meerdere malen uitleveren.
  2. Voor enkele delen van uw huisraad is het aan te raden noppenfolie te gebruiken om deze zo goed mogelijk te beschermen. Maar natuurlijk vinden wij overdadig gebruik van plastic ook onnodig, daarom maken wij ook veelal gebruik van verhuisdekens om het gebruik van plastic te verminderen.
  3. Tijdens het uitzoeken van uw spullen komt u gegarandeerd iets tegen wat u niet mee wilt verhuizen en wat normaliter makkelijk in de afvalcontainer zou belanden. Wellicht is het ook een optie om deze spullen te recyclen. U kunt ze verkopen op een rommelmarkt of via Marktplaats of wellicht kunt er iemand in u omgeving blij mee maken. Zo zorgt u voor minder afval en dus minder vervuling.
  4. Tijdens de grote, laatste schoonmaak bent u waarschijnlijk snel geneigd grondig te werk te gaan. Probeer tijdens deze schoonmaak agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekwater (waar chloor in zit = heel slecht voor het milieu) te vermijden. Ook zijn microvezel doekjes aan te raden. Natuurlijk zijn deze niet gemaakt van natuurlijke materialen maar doordat ze zo stevig zijn gaan ze gemiddeld 600 schoonmaakbeurten mee.
  5. Als u eenmaal verhuisd bent kunt u natuurlijk ook nog steeds rekening houden met duurzaamheid. Dit is ook een belangrijk thema op het gebied van inrichting. Het hoeft niet alleen beperkt te worden tot het gebruik van energiezuinige lampen. Er wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en ook de kringloop is een populaire hotspot om mooie pareltjes te scoren.

Huren

Huur bijvoorbeeld kartonnen verhuisdozen. Onze verhuisdozen zijn twee maanden in bruikleen te verkrijgen in combinatie met uw verhuizing. Ze zijn van stevige kwaliteit en gaan hierdoor heel lang mee. Mocht u zelf verhuisdozen willen aanschaffen, gebruik dan plastic verhuisboxen of tweedehands verhuisdozen. Dit is een duurzame oplossing om uw kleine huisraad te vervoeren.

Gebruik hierbij ook duurzaam inpakmateriaal, hierbij hoort zo min mogelijk plastic. Voor breekbare spullen kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van handdoeken, theedoeken, kussens en oude kranten. Of koop biologisch afbreekbaar papier.

Recyclen

Het recyclen van oude spullen is ook altijd een duurzame oplossing. Mensen zijn nogal snel geneigd om spullen die ze niet meer gebruiken weg te gooien. Breng zulke spullen naar een kringloopwinkel of verkoop zulke spullen door middel van Social media of websites zoals Marktplaats. Of geef uw spullen gratis weg via een gratis afhaalpunt.

Ook kunt u door verhuisbedrijven deze spullen laten ontruimen/afvoeren mocht u hier helemaal geen tijd voor hebben.

Duurzaam verhuizen

Schoonmaken

Het schoonmaken van uw oude en nieuwe huis kan ook op een duurzame manier. Vermijd hierbij nieuwe schoonmaakmiddelen en kijk vooral wat u echt nodig heeft om grondig schoon te maken. Als u toch nieuwe schoonmaakmiddelen moet aanschaffen, kunt u kiezen voor natuurlijke middelen zoals groene zeep, soda en/of azijn.

Let ook op de verpakkingen van de schoonmaakmiddelen, kies bijvoorbeeld voor geconcentreerde schoonmaakmiddelen en navulverpakkingen. Zo denk je ook weer een beetje aan ons milieu.

Als u een duurzame levensstijl wil behouden na je verhuizing kun je bijvoorbeeld denken aan zonnepanelen, kunststof kozijnen, HR glas plaatsen in uw huis of vloerverwarming laten leggen. Dit zijn allemaal duurzame oplossingen die u ook ten goede zullen komen wat energieverbruik betreft.

Kopen ja of nee?

Eenmaal verhuisd is het altijd verleidelijk om nieuwe meubels of spullen aan te kopen om je woning een nieuwe frisse toets te geven. Probeer hierbij altijd eerst na te denken wat je echt nodig hebt. Wat helpt is een lijstje te maken met de spullen die je graag wilt. Bekijk twee weken later het lijstje nog een keer en koop dan de spullen die je echt nodig hebt en waar je achter staat.

Duurzaam verhuizen

Duurzaam verhuizen

Er zijn steeds meer mensen die duurzaam gaan denken en dit is bij verhuizen zeker niet uit te sluiten. Het probleem is dat niet genoeg mensen duurzaam denken. Op dit moment zijn er genoeg verhuisbedrijven die dat wel doen en hierbij op een verantwoorde manier dan te werk gaan. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het goed in- en uitpakken van je spullen. Hiervoor bieden wij een inpak- en uitpakservice aan. Ook het gebruiken van duurzame verhuisdozen draagt bij aan een beter milieu of het hergebruiken van de verhuisdozen.

Kortom, duurzaam verhuizen is op vele manieren mogelijk.

Bravo verhuizingen zal hier dan zeker ook zijn steentje aan bijdragen tijdens uw verhuizing!