Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

De waarde van je huis verhogen

Team Bravo Verhuizingen
7 maart 2022

Ben je net verhuisd naar een nieuwe woning en wil je door middel van wat aanpassingen de waarde van je huis verhogen? Of zijn er juist verhuisplannen maar wil je voor je je huis in de verkoop gaat zetten de waarde eerst nog verhogen? Er zijn verschillende manieren waarop je de woningwaarde kunt verhogen.

Extra vierkante meters

De oppervlakte van de woning heeft veel invloed op de waarde. Extra vierkante meters toevoegen aan je woning is dan ook altijd een goed idee. Je kunt je oppervlakte uitbreiden door middel van het plaatsen van een dakkapel. Ook een schuur/garage plaatsen of een serre aan het huis plaatsen zorgt voor een grotere oppervlakte van de woning. Deze aanpassingen zorgen vaak voor 60 tot 100% waardevermeerdering van de investering. Dit is afhankelijk van waar in Nederland je woont. In de Randstad zijn vierkante meters waardevoller dan in minder dichtbevolkte regio’s van het land. Voor  een uit- en/of opbouw heb je wel een vergunning nodig van de gemeente. Vraag deze tijdig aan en begin niet met bouwen tot er toestemming verleend is.

De waarde van je huis verhogen door te verduurzamen

Isolatie is de meest voor de hand liggende optie als je je huis wilt verduurzamen. Je bespaart al snel 30% op de stookkosten met een goede isolatie. Ook het plaatsen van dubbel glas levert besparing van de stookkosten op. Deze investeringen verhogen je woningwaarde met 75 tot 100%. Naast dat je goed bezig bent voor het milieu help je er jezelf en de toekomstige nieuwe eigenaren van de woning mee.

De waarde van je huis verhogen

Besteed aandacht aan de zolder om de waarde van je huis te verhogen

De zolder van een huis is vaak een vergeten ruimte. Het wordt meestal gezien als een makkelijke opslagplaats. Terwijl een zolder zoveel meer te bieden heeft. Als je wat aandacht hieraan besteedt kan de zolder ook zeker zorgen voor een waarde verhoging. Het plaatsen van een dakkapel is al eerder genoemd en zorgt voor extra vierkante meters. Het oog wil ook wat, ook al wordt de zolder niet intensief gebruikt. Een goede vloer en netjes afgewerkte wanden geven vaak al wat meer inzicht in de mogelijkheden van een ruimte.

Badkamer- en/of keuken renoveren

Het lijkt een simpele manier om de waarde van je huis te verhogen. Maar toch levert een badkamer- en/of keuken renovatie gemiddeld maar 50% van de verbouwingskosten op. Een badkamer en keuken zijn enorm afhankelijk van smaak. Wat voor jou een top badkamer of keuken is, hoeft dat voor eventuele nieuwe bewoners totaal niet zo te zijn. Wanneer je badkamer of keuken echt van ellende uit elkaar valt is het wel een goed idee deze te renoveren. De woningwaarde zal hierdoor zeker stijgen. Ben je van plan het huis te gaan verkopen? Zorg dan voor een basic keuken of badkamer die de nieuwe bewoners nog naar eigen smaak kunnen aanpassen.

Met deze tips kun je de waarde van je huis verhogen. Is de woning vervolgens klaar voor de verkoop en komt er een verhuizing aan dan staan wij als Verhuisbedrijf Breda graag voor u klaar. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

De waarde van je huis verhogen

Conclusie:

Er zijn verschillende manieren op de waarde van je huis te verhogen. Dit kun je doen door extra vierkante meters toe te voegen. Het plaatsen van een dakkapel of serre zorgt voor een grotere oppervlakte van de woning. Door je huis te verduurzamen gaan de stookkosten omlaag en stijgt de waarde van je woning. Door wat extra aandacht te besteden aan de zolder kun je ook de waarde van je huis verhogen. Deze aanpassingen kunnen vaak zorgen voor waardevermeerdering van de investering van 60 tot 100%. Het renoveren van een badkamer of keuken daarentegen is alleen rendabel als deze echt aan vervanging toe zijn.