Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
0168 – 700 534
Gratis offerte!

Hoe in te pakken voor de verhuizing

Op deze pagina leest u hoe u uw huisraad op de juiste wijze kunt verpakken om beschadigingen te voorkomen.

De verhuisdoos

Pak de dozen zodanig vol, dat de deksel vlakgesloten kan worden. Plak daarna een sticker op de korte kant van de doos met daarop de kamer, plaats en inhoud. Alles wat in een verhuisdoos past moet ook in een doos gepakt worden. Dit bevordert de snelheid van het laden en lossen op de verhuisdag en voorkomt de kans op schade. Zorg er voor dat er zo min mogelijk dozen zijn die niet gesloten zijn. Kleine huisraad die niet past in de aan u geleverde dozen, wordt door de verhuizers verpakt.

Het inpakken

Servies, glaswerk, aardewerk en porselein dienen stuk voor stuk te worden verpakt in het geleverde inpakpapier. Zaken waarop krassen kunnen ontstaan ( zilver, koper en messing) dienen ook te worden verpakt. Begin onder in de doos met het maken van een verende laag van proppen papier. Zet borden, platte schalen, schotels en glasplaatjes op een kant in de doos. Vul de gaten op met proppen papier en maak daarmee ook de onderste laag gelijk.

Boeken en Papier

Pak de boeken zoveel mogelijk plat in, met de ruggen tegen elkaar aan. Boeken en papier niet hoger inpakken dan de handvaten van de doos !!!

Dit zorgt ervoor dat de verhuisdozen opgetild kunnen worden door de verhuizers.

Keukengerei en levensmiddelen

Plaats onderin de verhuisdoos de pakken potten en flessen met levensmiddelen en zet ze vast met proppen papier. Hierop kan het keukengerei worden gepakt. Plaats zwaardere keukenapparatuur ook op de bodem. De frituurpan zonder frituur vet in pakken. Dit om te voorkomen dat de doos met de frituurpan gaat lekken en uw inventaris niet onder de frituurvet komt te zitten. Doe de schoonmaakmiddelen altijd in een aparte doos. Zorg ervoor dat flessen en potten goed gesloten zijn. Vermeld op de doos wat er inzit, en zet erop: “recht houden”

Schilderijen en prenten

Pak schilderijen en prenten zoveel mogelijk bij elkaar in, u kunt deze ook in het geleverde inpakpapier of noppenfolie wikkelen. Schilderijen die niet in een verhuisdoos passen mag u laten hangen. Wij zullen zorg dragen voor verantwoord transport.

Planten

De kleinere planten kunt u in een open doos bij elkaar inpakken, liefst zonder sierpot. Zorg ervoor dat het water uit de sierpot is verwijderd. Pak planten en sierpot in de zelfde doos in. Bescherm de sierpot met papier. Groter planten gaan los in de verhuiswagen. Wikkel de planten als een bloemist, in papier.

Garderobe

Alle hangende kleding wordt op de verhuisdag door de verhuizers aan speciale transportrekken gehangen en hangend vervoerd.

Linnengoed, speelgoed en overig klein huisraad

Deze zaken kunt u eventueel met wat pakpapier zo in de verhuisdoos doen. Doe wel zoveel mogelijk soort bij soort en doe de inhoud van één kast bij elkaar: dat is later makkelijker uitpakken.

Tuingereedschappen, timmerhout enz.

Maak het tuingereedschap schoon en bundel het waar mogelijk is. Maak ook pakjes en of
bundels van latten / plankjes en andere lange voorwerpen. Bundelen kan met tape of touw. Van te voren deze artikelen ontdoen van gras, zand en andere materiaal.

Wasmachine, wasdroger en fornuis

Dit verzorgen wij voor u tenzij anders afgesproken.

Meubilair

Afhankelijk van de kwetsbaarheid van het meubilair wordt dit in de verhuiswagen of in huis verpakt en zo nodig geseald. Het meubilair wordt door de verhuizers vakkundig in de verhuiswagen geladen. Al uw spullen worden in de verhuiswagen verpakt met verhuisdekens.

Lampen en lampenkappen

U dient altijd de lampenkappen van de schemerlamp te verwijderen. Lampenkappen en voeten altijd apart verpakken. Lampenkappen die niet in een doos passen worden door de verhuizers verpakt.

Hanglampen kunt u afhalen en voorzichtig aan de kant leggen. Deze zullen door de verhuizers verder worden verpakt voor transport. Plafond lampen die wel in een doos passen kunt u daarin plaatsen en opvullen met proppen papier of noppenfolie.

Televisie en audioapparatuur

Voor deze apparatuur dient u alle aansluitingen en bevestigingen te verwijderen. Indien u de originele verpakking bewaard heeft is het verstandig de apparatuur hierin te verpakken
anders zorgen de verhuizers voor afdoende bescherming.

Computers en randapparatuur

Computers, printers e.d. worden door de verhuizers verpakt als de originele verpakking niet aanwezig is. Wel dient u er voor te zorgen dat alle apparatuur is afgekoppeld en verhuis klaar is gemaakt. Maak een back-up van de bestanden. Raadpleeg hiervoor de handleiding.

Demontage en montage meubilair

Maak een foto van wandmeubel, linnenkast, bed en overige te demonteren meubilair. Merk de losse onderdelen per meubelstuk in een zakje verzamel deze in de onderdelen doos. Gebruik de foto weer als u gaat monteren. Als de verhuizers dit regelen dan hoeft u zelf niets te doen.

Opslag van uw inboedel

Het allerbelangrijkste is, dat alles schoon en droog in de opslag gaat. Denk ook aan b buitengoederen zoals tuinmeubilair, beelden verlichting. Kleding gordijnen, vloerkleden, wandkleden en verder alles wat wan natuurlijke vezels gemaakt is, moet schoon de opslag in. Geef het fornuis de ijskast en de vaatwasser een extra schoonmaakbeurt.

Na de Verhuizing

Pak de spullen boven de dozen uit het papier. Mocht er iets vallen valt het in de verhuisdoos en niet op de grond. Leg de verhuisdozen op een bereikbare droge plaats bij elkaar. Het gebruikte inpakpapier kunt u meegeven met het oud papier zodat het weer gerecycled kan worden.