Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Woontrends 2020

Team Bravo Verhuizingen
6 januari 2020

Een heel nieuw verhuisjaar staat voor de deur. Wij van Bravo Verhuizingen hebben er weer zin in om iedereen op weg te helpen naar hun nieuwe huis. Maar dan bent u verhuisd en komt het volgende punt. Hoe maak je van een nieuw huis een heel fijn thuis? In deze blog nemen we u mee in de voorspelde woontrends van 2020. Misschien kunt u wat inspiratie op doen!

Groen, groener, groenst

Groen en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s, ook op het gebied van inrichting. Dit hoeft niet alleen beperkt te worden tot het gebruik van energiezuinige lampen. Er wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van gerecyclede materialen en ook de kringloop wordt een populaire hotspot om mooie pareltjes te scoren.

Natuurlijk natuur

Flexa heeft de kleur ‘Tranquil Dawn’ benoemd tot kleur van 2020. Dit is een rustige (grij/blauw/groenige) kleur die geïnspireerd is op lichtstralen in de ochtend. De voorspellingen geven dan ook aan dat we op een natuurlijk kleurenpalet kunnen rekenen in 2020. Ook zal er veel gewerkt gaan worden met materialen afkomstig uit de natuur zoals bijvoorbeeld keramiek en jute.

Intelligent interieur

Technologische snufjes kunnen hand in hand gaan met de behoefte aan groen en duurzaamheid. Denk aan zonnepanelen, een ‘slimme’ thermostaat, een Quooker of stijlvolle LED lampen die automatisch aan en uit gaan en weinig verbruiken. Ontwikkelingen op dit gebied in 2020 verdienen daarom de aandacht van interieurliefhebbers.

Doe eens gek

In 2020 kun je prima ‘gekke’ voorwerpen of opvallende kleuren combineren met items met een meer natuurlijke uitstraling. Ben niet bang om te experimenteren! Gekke stoffen met motiefjes staan in mooi contrast met grote, strakke televisieschermen. En ook contrasterende kleuren hoeven zeker niet fout te zijn. Felle kleuren in combinatie met aardetinten kunnen ook prima.

Multifunctioneel

Ook kleine ruimtes kunnen functioneel maar toch gezellig worden ingericht. Een slimme indeling is het halve werk en rustige kleuren zorgen voor een evenwicht ondanks de vele spullen. Ook worden er steeds vaker multifunctionele meubels ontworpen om ruimte te besparen. Zo kan er bijvoorbeeld opbergruimte gecreëerd worden in een salontafel. Wonen in een tiny house van maximaal 50m2 is nog steeds een hot topic en zal anno 2020 ook steeds normaler worden.

Groot of klein, trends of eigen invulling; van ieder huis is een thuis te maken. En in de aanloop hier naartoe staan wij u graag bij. Want: Bravo Verhuizingen. Uw verhuizing, onze zorg!