Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Wonen in Roosendaal Spoorstad

Team Bravo Verhuizingen
25 oktober 2019

Ontstaan

Roosendaal kent een rijke geschiedenis die terug gaat tot de twaalfde en dertiende eeuw. In 1268 duikt de naam Rosendale voor het eerst op in een akte. Van oudsher maakte Roosendaal onderdeel uit van het hertogdom Brabant. In de Middeleeuwen was er sprake van een zekere bloei, door de opkomst van de turfstekerij. De turf diende als huisbrandstof. Er ontstond een levendige handel. De turf werd via de Roosendaalse haven uitgevoerd naar Holland, Zeeland, Vlaanderen en Antwerpen. De Vliet stond toen nog in open verbinding met de Noordzee. De Roosendaalse schippers ondernamen ook regelmatig tochten overzee naar Engeland en Frankrijk.

Roosendaal Spoorstad

In 1854 legde een Belgische maatschappij de spoorlijn naar Antwerpen aan. Een geweldige impuls voor Roosendaal. Aansluitingen met Rotterdam, Vlissingen en Breda maakten van het station Roosendaal een echt spoorknooppunt. Een open grens bestond toen nog niet. Douanekantoren en expeditiebedrijven vestigden zich al spoedig in de buurt van het grensstation. Om de groei van Roosendaal op te vangen, werd in 1907 een groot stationscomplex in gebruik genomen.

Industrialisatie

De introductie van stoommachines luidde het tijdperk in van de industrialisatie. Fabrieken namen het werk over van de kleine bedrijfjes. De producten van een aantal fabrieken werden landelijk bekend. Borstels van Vero, snoep en drop van RedBand, een borrel van Wenneker en tl-buizen van Philips. Hele generaties groeiden op met Liga koeken uit Roosendaal. Nationaal en internationaal bekende logistieke bedrijven opereren vandaag de dag vanuit Roosendaal. Daarnaast heeft de stad naam als centrum voor de zakelijke dienstverlening.

Roosdregt Roosendaal

Op een steenworp afstand van de Nieuwe Markt, midden in het hart van Roosendaal, is onlangs gestart met de verkoop van 16 ruime stadswoningen met tuin en 5 patiowoningen in het project Roosdregt. Waar kunt u zo dicht bij het gezellige centrum wonen, genieten van een diepe achtertuin en heeft u genoeg ruimte om de auto te parkeren? Aan de Laan van Luxemburg kan het.

De Roosdregt bevat twee typen woningen;

  • 16 Stadswoningen: De stadswoningen hebben 2 verdiepingen en een eigen parkeerplaats aan de achterzijde van de woning.
  • 5 Patiowoningen: Alle comfort gelijkvloers, en parkeren op eigen kavel.

Op deze manier is de nieuwe wijk divers, en er plaats voor iedereen. Er is ruimte voor starters, gezinnen en er zijn woningen voor verschillende budgetten. Tevens is volgens onderzoek Roosendaal de beste stad voor starters om hun eerste woning te kopen.