Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Wonen in de regio Moerdijk

Team Bravo Verhuizingen
10 januari 2021

Brabantse gezelligheid in combinatie met Hollandse status, dat is Moerdijk! Een echte Brabantse plek die wordt gezien als een ideale plek in of voor een korte break.

De omliggende steden van Moerdijk zijn Breda en Rotterdam en wordt omringd door het natuurgebied de Biesbosch (Afbeelding). Gemeente Moerdijk bestaat uit 11 typerende plaatsen. Het is een gemeente met bijna 37.000 inwoners.

De gemeente wordt omgeven door water en mooie polderlandschappen. Elk dorp heeft hun eigen karakter. Sommige zijn agrarisch, andere zijn vooral historisch of zijn juist stedelijk. Het is heel fijn wonen in Moerdijk. Wie van het stadsgevoel houdt zal zich prima thuis gaan voelen in Zevenbergen. Daarnaast kunt u de landelijke rust en de sfeer van kleine-stedelijkheid beter terugvinden in Klundert, Standdaarbuiten, Fijnaart en Willemstad. Historie leeft in Moerdijk, vooral in Willemstad en Klundert. Daar kunt u de goed bewaarde vestingwerken terugvinden alsook de monumentale gebouwen en sfeervolle straatjes. Willemstad staat bekend om zijn twee forten en zijn pittoreske haven. Deze forten kunt u nog steeds bezichtigen. Ook water speelt hier een hele belangrijke rol al sinds de 19e eeuw. De gezelligheid in Willemstad is echt ongekend. Het lijkt net alsof je op vakantie bent.

Moerdijk wordt omgeven door het vele water en biedt dus watersportliefhebbers volop mogelijkheden. Hou je van fietsen? Dan is het een echte aanrader om met je fiets op een echte veerboot op te stappen en over te varen naar de overkant van Moerdijk. Hier valt genoeg te verkennen en is dus een echte aanrader.

Als je gaat verhuizen binnen de regio Moerdijk is het ook altijd fijn te weten of er hier voldoende horecagelegenheden zijn. De West-Brabantse regio staat namelijk bekend om zijn verse vis uit het Hollands Diep, de lekkere en verse champignons en als kers op de taart zijn eigen verse zoete kersen. Voor onze bierliefhebbers presenteren wij u graag het ‘’Willemsch Lentebier’’ en het ambachtelijke biertje gebrouwen in de brouwerij van Zevenbergen. Aan restaurants, cafeetjes en overnachtingsmogelijkheden heeft regio Moerdijk ook voldoende te bieden. Een overnachting in een Bed & Breakfast, op een camping langs het water of gewoon in een hotel. Regio Moerdijk heeft het allemaal te bieden.

Waarom je naar regio Moerdijk zou moeten verhuizen. Gezelligheid staat in deze regio centraal. Er zijn voldoende voorzieningen voor particulieren en ondernemingen op basis van woon- en werkgebied. Tal van mogelijkheden in de horeca en detailhandel. Om nog maar van de recreatieve wensen te zwijgen. Deze regio heeft veel te bieden voor zowel voor jong oud.

Kortom Gemeente Moerdijk is een levendige gemeente waar het enorm aantrekkelijk is om te werken, te wonen en te recreëren.