Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Wat regelen bij verhuizen?

Team Bravo Verhuizingen
26 april 2018

Gaat u verhuizen? Dan gaat u een hele spannende maar ook lastige periode tegemoet! Het beste wat u nu kunt doen is uzelf zo goed mogelijk voorbereiden. Als u alle zaken op orde heeft reduceert u de stress en zorgen zo veel mogelijk. U vergeet geen zaken en hoeft zich geen zorgen te maken over onverwachtse gebeurtenissen. Erg fijn om ontspannen de verhuizing in te gaan! Maar wat te regelen bij het verhuizen?

Ik ga verhuizen: wat moet ik regelen?

De meest overzichtelijke manier van zaken bijhouden is doormiddel van een lijst. Maak daarom voor uzelf een handige checklist met alle belangrijke dingen die u absoluut niet moet vergeten of nog moet doen. Deze kunt u gaandeweg afstrepen, om er zeker van te zijn dat alles geregeld is voor het verhuizen. Wij geven u een aantal punten die bij de meeste verhuizingen van toepassing zijn. Deze kunt u aanvullen met uw persoonlijke zaken.

Betreft uw oude woning

Wat u dient te regelen bij het verhuizen is zeer uiteenlopend. Het belangrijkste is om vanaf het begin alle belangrijke papieren bij elkaar in een map. Als u vertrekt uit een koophuis dient u er uiteraard voor te zorgen dat deze verkocht is. Zit u momenteel in een huurwoning dan moet u tijdig uw huur opzeggen om dubbele kosten te voorkomen. Zorgt dat het koopcontract duidelijk voor u is en dat er een notaris geregeld is. Regel alle zaken omtrent eventuele huurtoeslag. Regel alle verzekeringen (inboedel- en opstalverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, overlijdensrisicoverzekering) en denk ook na over gas, water en licht.

De verhuizing zelf dient ook goed gepland te zijn. Om te voorkomen dat u dingen moet gaan regelen zoals verhuismateriaal en -dozen, opvang van kinderen en/of huisdieren en verlofaanvraag van uw werk, kunt u ervoor kiezen om de hulp van ons verhuisbedrijf in te schakelen. Alle zaken omtrent de verhuizing wordt dan voor u geregeld zodat u hier geen zorgen aan heeft, van het in- en uitpakken tot het vervoeren. Zeg uw parkeervergunning op of om en pas reiskostenvergoeding aan op uw werk. Haal het witgoed leeg en maak het schoon, controleer alle kamers op vergeten spullen en sluit de gas en elektra af. Lever tevens de oude sleutels in.

Betreft uw nieuwe woning

Als u gaat kijken in de nieuwe woning, meet alles op, zodat u al offertes kan gaan opvragen voor renovaties. Denk hierbij aan de maten van ramen (hoogte en breedte) en alle kamers en andere ruimtes. Denk alvast na over de stijl en het kleurenpalet waarmee u wilt inrichten. Plan de eventuele renovaties van vloeren, sanitair en/of de keuken. Als u klusjes uit handen geeft, maak dan tijdig afspraken, want klusjesmannen hebben vaak drukke agenda’s. Zorg voor de juiste aansluitingen en plaatsen voor stopcontacten. Informeer over gemeentelijke zaken zoals het scheiden en ophalen van afval, reiniging, aansluiting op het gasnet, stadsverwarming, etc.

Nieuw adres doorgeven

Wat u ook dient te regelen bij het verhuizen is het tijdig doorvoeren van adreswijzigingen. Geef uw nieuwe woonadres door aan vrienden, kennissen, familie, oude buren, de gemeente, uw baas, eventuele zakenrelaties, collega’s, de tandarts, uw huisarts, de ziekenkostenverzekering, bank, verzekeringsmaatschappijen, autodealer, school, tijdschriften of andere wekelijkse/maandelijkse abonnementsdiensten, belastingdienst, sportschool, KvK (indien u een onderneming heeft), DUO (indien u een student in huis heeft) en internetprovider. Uiteraard heeft iedereen persoonlijk nog aanvullingen op deze lijst.

Wat te regelen bij het verhuizen

U weet nu wat te regelen bij het verhuizen. Als u al de bovengenoemde zaken (plus eventuele aanvullingen) op orde heeft, kunt u zorgeloos de verhuizing in gaan. Mocht u de verhuizing gedeeltelijk of volledig uit handen willen geven, dan kan Bravo Verhuizingen u van dienst zijn. Wij verzorgen zorgvuldig uw verhuizingen in de gewenste mate. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0168-700534 of per e-mail (info@bravoverhuizingen.nl).