Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Wat kost een ‘gemiddelde’ verhuizing?

Team Bravo Verhuizingen
29 november 2021

Eén van de meest gestelde vragen die onze medewerkers op kantoor krijgen is: ‘Wat kost een ‘gemiddelde verhuizing’? Het zou fantastisch zijn als we hier een duidelijk antwoord op kunnen geven maar helaas is dat niet mogelijk. Want wat is dan een ‘gemiddelde’ verhuizing? Wat de ene een kleine verhuizing vindt, is voor de andere al heel groot en andersom. En de ene vindt dat ze niet ver weg gaan verhuizen maar de ander vindt de andere kant van het dorp al een heel eind. Telkens als wij deze vraag gesteld krijgen leggen we dan ook netjes uit waarom we hier helaas geen kant-en-klaar antwoord op hebben. En in deze blog lichten we dat ook graag nog even toe.

Vrijblijvende offerte afspraak

Omdat er met het bepalen van een prijs voor een verhuizing met een aantal verschillende factoren rekening gehouden moet worden is het onmogelijk om op voorhand al concrete uitspraken te doen. Omdat wij wel graag willen dat onze klanten op tijd weten waar ze aan toe gaan zijn, stellen we eigenlijk altijd voor om een vrijblijvende afspraak in te plannen voor het opmaken van een offerte. Als Verhuisbedrijf Breda gaan we in de regio altijd even persoonlijk langs. Maar ook een videoafspraak behoort tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld als de klant buiten de regio woont en hier naartoe gaat verhuizen. Om snel duidelijkheid te kunnen bieden streven wij er naar de werkdag na deze afspraak de offerte per mail toe te sturen.

Verschillende factoren bij de vraag "Wat kost een ‘gemiddelde’ verhuizing?"

Tijdens een (video)afspraak loopt één van onze collega’s samen met de klant een rondje door de woning om samen te bepalen welke meubels mee gaan zodat het aantal kuub bepaald kan worden. Ook wordt er een schatting gemaakt van het aantal dozen dat nodig is. Daarnaast wordt er gekeken of we een externe verhuislift moeten inzetten, bij de huidige woning en/of bij de nieuwe woning. En natuurlijk is het ook belangrijk te weten waar er naartoe verhuisd dient te worden. Want ook de reistijd is belangrijk om mee te nemen in de uiteindelijke verhuisprijs. Ook zijn er extra diensten die wij aanbieden zoals het (de)monteren van lampen en audio, het afvoeren van niet bruikbare huisraad en inpakservice.

Wat kost een ‘gemiddelde’ verhuizing?
 

Verhuisbedrijven

Naast deze factoren zijn de prijzen natuurlijk ook nog eens per verhuisbedrijf verschillend. Want naast dat er betaald wordt voor het aantal kuub, reistijd en eventuele aanvullende werkzaamheden zitten ook andere kosten bij de verhuisprijs inbegrepen. Denk aan verzekeringen en man-uren.

Wat kost een ‘gemiddelde’ verhuizing?

Als iemand echt heel graag een antwoord wil op de vraag ‘Wat kost een ‘gemiddelde’ verhuizing zouden we het antwoord kunnen geven wat vergelijkingswebsite Sirelo geeft: ‘Een verhuizing kost gemiddeld tussen de 350 en 2500 euro. En dat is dan eerlijk gezegd natuurlijk geen antwoord waar de klant ook daadwerkelijk iets aan heeft, want er zit nog een behoorlijk verschil in. Om de drempel iets te verlagen vragen wij daarom weleens aan klanten een inventarisatielijst in te vullen. Op die manier hebben wij alvast wat inzicht en kunnen we een schatting maken. Aan de hand van die schatting kan de verhuizing op urenbasis worden uitgevoerd of kunnen we alsnog een afspraak inplannen voor het maken van een passende offerte met vaste prijs.