Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Verhuizing klaar?! Tuinieren maar!

Team Bravo Verhuizingen
25 juli 2022

De verhuizing is achter de rug. Het nieuwe huis is verbouwd en je meubels hebben allemaal een plaatsje gekregen. Fijn! Maar dan komt het volgende punt: de tuin. De voortuin, achtertuin of het balkon kunnen wellicht ook een opknapbeurt gebruiken. Vaak is dit iets waar op voorhand nog weinig over is nagedacht. En waar ook in het budget niet altijd rekening mee gehouden is. In deze blog gaan we in op de opties om ook de tuin mee te nemen in het verhuisproces.

Planten verhuizen

Wellicht had je in de vorige woning ook al een tuin en ben je gehecht geraakt aan bepaalde elementen. Afhankelijk van de afspraken die met de nieuwe huiseigenaren gemaakt zijn kun je natuurlijk altijd het één en ander meenemen. Die ene fijne schommelbank, dat waterornament of zelfs planten. Planten in potten kun je natuurlijk eenvoudig mee verhuizen. Wij van Bravo Verhuizingen B.V. sealen uw planten netjes in voordat ze in de verhuiswagen worden geladen. Maar wat doe je met vaste planten? Deze kun je uitsteken en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk wortels meeneemt. Hou de kluit vervolgens goed nat en plant deze zo snel mogelijk in de nieuwe tuin. Hou er wel rekening mee dat je de plant weer op dezelfde soort plaats terug plant. Een plant die eerst half in de schaduw stond zal de volle zon ineens niet zo prettig vinden.

Hoveniersbedrijf

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de tuin helemaal vanaf de basis opnieuw op te bouwen. Als je over groene vingers beschikt en je vindt het leuk om te tuinieren kun je dit natuurlijk zelf doen. Maar ook kun je ervoor kiezen om een hovenierbedrijf in te schakelen. Samen met hen bespreek je je wensen en de mogelijkheden. Vervolgens wordt er een ontwerp gemaakt en een beplantingsplan gemaakt. Wil je veel planten, bomen en bloemen? Wil je gras? Of wil je liever voornamelijk bestrating? Denk hier goed over na zodat je er vervolgens jarenlang plezier van hebt.

Verhuizing klaar! Tuinieren maar!

Tuininrichting aansluiten bij de rest van het huis

De inrichting van het huis is iets waar meestal goed over wordt nagedacht. De tuin komt pas op de tweede plaats. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om de inrichting van het huis door te trekken naar de tuin. Dit kun je automatisch al bereiken wanneer je openslaande deuren hebt. Zo stap je vanuit je huis direct je tuin in. Wanneer je een veranda laat plaatsen creëer je een hele natuurlijk overgangsfase van binnen naar buiten. Om het huis en de tuin één geheel te laten vormen is het belangrijk de lijnen van het interieur zoveel mogelijk over te laten lopen in de tuin. Zorg ook dat je de lichtinval niet teveel beperkt door het plaatsen van hoge bomen. Wanneer je een strak interieur hebt hou de tuin dan ook strak. Ben je meer van de romantische inrichting, neem dit dan ook mee in de tuin.

Let op: Giftige planten & bloemen

Wat ook heel belangrijk is bij het aanleggen van een nieuwe tuin is dat je rekening houdt met de giftigheid van sommige planten. Vooral met kinderen of huisdieren wil je natuurlijk geen giftige planten en bloemen in je tuin hebben staan. Voorbeelden van planten die giftig zijn voor kinderen zijn buxus, blauweregen, rododendron en klimop. Voor huisdieren zijn onder andere hyacinten, goudenregen, lelietje-vandalen en jeneverstruiken gevaarlijk.

Wij, van Bravo Verhuizingen B.V., staan u graag bij in de aanloop naar en tijdens de verhuizing. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te spreken. Hopelijk heeft u vervolgens wat aan bovenstaande informatie om ook uw tuin helemaal eigen te maken.