Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Verhuizen tijdens je zwangerschap

Team Bravo Verhuizingen
12 februari 2021

Ben je een paar weken zwanger of ben je hoogzwanger en ga je verhuizen? Hieronder geven we enkele tips waar je allemaal aan mag denken rond je zwangerschap/bevalling en een verhuizing.

In de eerste weken van je zwangerschap kun je heel moe zijn en/of je heel erg misselijk voelen. Het is dus niet ideaal om dit te combineren met je verhuizing. Als het kan raad ik je graag aan om dit in een andere periode in te plannen. Als het echt niet anders kan dan zou ik je willen aanraden zoveel mogelijk hulp of een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen.

Het is hierbij wel verstandig om in het tweede trimester van je zwangerschap te verhuizen. Je buik is dan nog niet heel erg groot en je kan zelf ook nog wat helpen met inpakken en organiseren. Vraag wel zeker altijd bij je verloskundige en/of gynaecoloog even na in hoeverre jij mag tillen. Genoeg rust inlassen is hierbij altijd de boodschap.

Stel je bent hoogzwanger en je moet verhuizen, wat nu?

Als je hoogzwanger bent is een verhuizing zeker niet ideaal. Wij raden je af om dozen te tillen en zeker geen zware meubels. Laat dit over aan iemand anders. Je kunt uiteraard wel meehelpen met de organisatie.

Wat kun je eigenlijk wel doen tijdens je verhuizing tijdens je zwangerschap?

Het is bijvoorbeeld een idee om al bezig te zijn met hoe je de babykamer wenst in te richten. Het is nog leuk ook! Maak ook een goede organisatie zodat alles in handbereik is mocht de baby al vroeger geboren worden. Je kunt ook verhuisdozen inpakken, dat is niet zo’n heel zware klus. Als je de verhuisdozen gaat inpakken schrijf dan alles goed op de verhuisdozen.

Tijdens je zwangerschap kan je namelijk ook nog eens wat vergeetachtig zijn (zwangerschapsdementie) en niet meer weten wat je waar hebt in gestopt. Dus goed noteren is de boodschap! Ook kun je alvast met de administratie beginnen. Hier komt veel bij kijken. Denk maar aan adreswijzigingen, instanties raadplegen, nieuwe contracten afsluiten met je energieleverancier, telecombedrijf etc.

De befaamde nesteldrang komt bij veel vrouwen voor. Vooral op het einde van de zwangerschap. Als je dan gaat verhuizen is dit zeker niet handig. Dit werkt enorm tegen omdat je dan niet veel kan doen. Alles moet perfect voor je zijn maar je zit volop in de verhuisdozen. Heel vervelend. Wel kan je jezelf helemaal uitleven met poetsen van je nieuwe woning. Waarschijnlijk wil je je ook helemaal uitleven om te schilderen, gordijnen ophangen en vloeren leggen. Jammer genoeg gaat dit nu eenmaal niet. Je moet jezelf een beetje inhouden. Zoals ik al eerder aangaf is het niet goed om zwaar te tillen. Denk hierbij ook aan werken met chemische middelen en schoonmaakmiddelen. De chemische dampen zijn slecht voor je baby. Al bij al betekent dit gelukkig niet dat je jezelf helemaal moet onderdrukken maar wel er verstandig omgaan.

Stel prioriteiten voor jezelf voor en tijdens de verhuizing naar je nieuwe woning.

Hou jezelf bezig met de babykamer picobello in orde te krijgen, zodat je dat zeker kan afstrepen. Daarna kan je met een gerust hart aan de andere klussen beginnen. Vergeet ook zeker niet dat je er niet alleen voor staat. Je partner, familie en/of vrienden kunnen ook een handje helpen (indien nodig).

Tijdens de verhuisdag kun jij jezelf bezighouden met een overzicht bij te houden, mensen aan te sturen en zorgen dat iedereen weet waar alles naar toe moet en wat ze moeten doen. Ook kun jij zorgen voor een heerlijk bakje koffie. Je zult merken dat organiseren en delegeren een zeer belangrijke taak is tijdens de verhuizing. Je partner en de verhuizers zijn vast blij met iemand die alles op orde kan houden door middel van een goede organisatie en aansturing.

Mocht u toch door de bomen het bos niet meer zien wil ik u graag aanraden om een verhuisbedrijf te contacteren. Zo zal er veel uit handen worden genomen en is een grote zorg minder.

Bravo Verhuizingen staat u graag in elke situatie bij om uw verhuizing te verzorgen.