Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Verhuizen rond de kerstdagen en oud en nieuw!

Team Bravo Verhuizingen
22 december 2020

U houdt enorm van kerstmis en u heeft een nieuw huis gekocht. Heeft u beslist te gaan verhuizen in deze periode? Hier komen natuurlijk heel veel dingen bij kijken. Ik leg u graag uit hoe u alles op een rijtje krijgt en waar u allemaal moet denken oftewel niet mag vergeten.

Zo zijn er bijvoorbeeld de kerstkaartjes. Iets waar u anders ook al tegen op zag maar nu al helemaal in deze drukke periode. U heeft straks een nieuw adres maar u wilt wel graag nog kerstkaarten versturen naar uw familie, vrienden en kennissen. U kunt er bijvoorbeeld aan denken een kerst en verhuiskaart in één te laten maken. ‘’Merry Christmas & A happy new home.’’

Kerstversiering; een ‘’go or no-go’’ tijdens uw verhuizing?

Als u uw huis verkoopt rond de feestdagen is het best hectisch allemaal. Eigenlijk zou u uw huis ook graag nog willen versieren met kerstdecoratie, maar tegelijkertijd weet u ook dat er meerdere kopers zullen langskomen om uw woning te bekijken. Als u nu van zichzelf weet dat u heel uitbundig bent met kerstdecoratie misschien is het dan een keer handig om dit niet te doen dit jaar. Ook moet u altijd in uw achterhoofd houden dat u graag uw huis wilt verkopen en dan is het toch het beste om uw huis zo neutraal mogelijk te houden. Als een huis te vol staat dan kan een koper ook minder goed de hoeveelheid ruimte bekijken. Een huis volledig gedecoreerd met kerstversiering maakt dit alweer wat lastiger. Ieder heeft ook zijn eigen ideeën en smaak en is dus niet universeel en maakt dit niet geschikt voor het verkopen van uw huis.

Toch horen we af en toe ook weer wat anders. Mocht het nou net die ene koper zijn die helemaal ‘’Christmas Minded’’ is. Dit is dan juist weer heel positief voor zulke kopers om wel wat te decoreren voor Kerst. Het is en blijft gezellig en sfeervol, daar zijn de meeste onder ons het wel over eens. Hou er wel rekening mee hierin niet te overdrijven en elk gedeelte van uw woning vol te hangen met kerstdecoratie of in elke hoek van uw kamer een kerstboom neer te zetten. Er moet ruimte en overzicht genoeg zijn om te kunnen bekijken door de kopers.

Een kleine tip is om een kerstboom op een salontafeltje te plaatsen zodat deze van de grond af staat en weer wat hoger lijkt binnen.

Verhuizing tijdens uw kerstdagen

Wat betreft uw verhuizing zelf tijdens de kerstdagen is het verstandig om een planning te maken, liefst meerdere. Een planning voor de kerst, een planning voor oud en nieuw, een planning voor de dagelijkse zaken, die u wel eens zou durven vergeten tijdens deze drukte (bijvoorbeeld: uw afspraak bij de fysio of bij de dierenarts) en uiteraard uw planning voor uw verhuizing. Maak dit in de vorm van een to-do list, zodat u makkelijker kan afstrepen.

Als u tijdens de feestdagen tot over uw oren in de verhuisdozen zit, is ook het beter om zelf geen visite te ontvangen tijdens de feestdagen. U heeft het immers al zo druk en dan is niets zo leuker om ergens met de voetjes onder tafel aan te schuiven, even rust.

Kerst rond uw verhuizing vergt misschien wel wat voorbereiding, maar u kunt zelf zo gezellig maken als u zelf wil mits een goede planning.
U zult hoogstwaarschijnlijk elk jaar weer aan uw verhuizing denken rond de kerstdagen. ‘’Vorig jaar zaten we er wel even anders bij, schat.’’

Het is ook niet onverstandig om aan te kloppen bij een verhuisbedrijf. Hoe meer u uit handen kan geven, hoe minder er op uw to-do lijstje staat en u ook nog een beetje kunt genieten van de feestdagen. Zo voorkom je onnodige verhuisstress en zal alles voor u worden geregeld door professionele verhuizers.

Bravo Verhuizingen staat altijd paraat voor u, ook tijdens de feestdagen!

Al wordt het dit jaar iets anders dan normaal toch willen wij namens ons hele team van Bravo Verhuizingen u hele fijne feestdagen toewensen maar vooral een gelukkig en gezond nieuw jaar!