Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Verhuizen naar de Gemeente Rucphen

Team Bravo Verhuizingen
28 september 2020

Rucphen is een gemeente in de provincie Noord-Brabant.

Rucphen is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Gemeente Rucphen heeft naast Rucphen-dorp verder nog vijf dorpen Schijf, Sprundel, St. Willebrord en Zegge. Elk dorp is uniek door hun eigen uitstraling.

De Rucphense bossen, de Heemtuin, de heide en de talloze fiets- en wandelpaden kunt u genieten in alle rust van de natuur en de stilte van de heide. De Rucphense bossen zijn onderdeel van een omvangrijk natuurgebied van zo’n 1.200 hectare.

Voor uw dagelijkse benodigdheden heeft u in het dorpscentrum voldoende keuzemogelijkheden.
In het centrum van Rucphen kunt u tal van horecagelegenheden vinden waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. Deze horecagelegenheden bieden u de typische Rucphense gastvrijheid. De gemeente Rucphen bestaat uit leefbare dorpen in een aantrekkelijk woongebied. Er zijn sterk sociale verbanden in de dorpen, een gevoel van geborgenheid en saamhorigheid ontbreekt ook zeker niet. Dat is een pluspunt van inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente.

Verder beschikt Rucphen de gezelligste skihal van Nederland namelijk Snowworld. Gezellige uitjes met kinderen kunt u verder inplannen naar de speelboerderij De Scherpenberg. Bij slecht weer is het ook heel leuk om een middagje in te plannen naar GlowGolf. Voor ieder wat wils in de gemeente Rucphen dus!

Aantrekkelijk wonen

De gemeente Rucphen is steeds bezig met het verbeteren van de uitstraling. Het is er zeer aangenaam wonen door de natuur die overal terug is te vinden. Dit wordt gedaan door het terugbrengen landschap en de natuur zodat dit weer onderdeel uitmaakt van de dagelijkse woonomgeving. Ook de vele speeltuintje maken het fijn wonen voor jonge gezinnen.

Wat ook niet onbelangrijk is, is dat er een goede bereikbaarheid is van het openbaar vervoer zodat al de voorzieningen goed te bereiken zijn. Zo zijn steden zoals Breda, Etten-Leur en Roosendaal goed te bereiken door middel van het busvervoer.

Kortom de kwaliteiten van Rucphen als woongemeente zijn het dorpse gemeenschapsgevoel, het kleinschalige groene karakter, de nabijheid van bossen en het goede aanbod.