Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Verhuizen met huisdieren

Team Bravo Verhuizingen
11 december 2020

Als u gaat verhuizen komt er veel bij kijken en het is ook logisch dat u alles tot in de puntjes geregeld wilt hebben. Huisdieren hoeven zich niet druk te maken om het inpakken en het doorgeven van de adreswijzigingen maar voor hen blijft het ook een hele spannende gebeurtenis. Wij geven u enkele tips om ervoor te zorgen dat uw huisdieren verhuizen zonder stress en ongemakken.

Hoe bereid u uw huisdier voor op de verhuizing

Tijdens de dagen voor uw verhuizing is er al veel veranderd. De meubels zijn bijvoorbeeld verplaatst, veel verhuisdozen, u bent aan het inpakken. Als u zelf al gestrest en onrustig bent, dat voelt uw huisdier meteen. Probeer zoveel mogelijk de rust in huis te bewaren ook al is dit best moeilijk af en toe.

U kunt best ook één kamer in uw woning zo lang mogelijk in de oorspronkelijke staat te laten en de spullen van uw huisdier daarnaartoe verplaatsen. Zo heeft uw hond of kat een eigen vertrouwde plek om zich terug te trekken wanneer uw huisdier last krijgt van alle drukte en zich even wil terugtrekken. Laat uw hond of kat bijvoorbeeld ook alvast wennen aan de bench waar u hem of haar in gaat vervoeren. Leg er een zacht dekentje in en wat snoepjes. Maak het zo comfortabel mogelijk.
Tot slot kunt u ook met uw dierenarts overleggen wat u nog meer kunt doen bij een goede voorbereiding voor uw huisdier.

Tijdens uw verhuizing

Bij het verhuizen van uw kat laat u uw dier best zo lang mogelijk zitten in de vertrouwde ruimte, bij voorkeur zo lang tot u wel degelijk vertrekt naar uw nieuwe woning. Zorg ervoor dat er genoeg eten en drinken in deze ruimte staat en uiteraard de kattenbak niet te vergeten. Zet hier ook alvast de bench of reismand klaar zodat uw kat hier alvast aan kan wennen.

Bij het verhuizen van uw hond is het altijd het fijnste om hem tijdens de verhuizing naar zijn vast logeeradresje te brengen. Een hond blijft altijd wat lastiger om hem binnen één kamer te houden tijdens uw verhuizing. Verder is het verstandig om de zorg voor uw hond aan één iemand toe te wijzen die zich ook minder bezig gaat houden met uw verhuizing.

Hoe om te gaan na uw verhuizing met uw huisdier

Plaats uw dieren meteen na binnenkomst in de ruimte waar zijn vertrouwde voorwerpen staan zoals zijn mand, voerbakjes en de kattenbak. Zo kunt u bijvoorbeeld bekende speeltjes neerleggen, hoe bekender hoe vertrouwder het is voor uw hond of kat. Laat uw hond of kat zelf de ruimte verkennen. Misschien wil uw huisdier het eerst even allemaal bekijken vanuit zijn bench of reismand. Geef uw huisdier hier de tijd voor.

Heeft uw kat na een paar uur de ruimte kunnen verkennen zet dan daarna de deuren in de rest van uw huis open zodat het dier de rest van de woning kan gaan verkennen. Wacht zeker vier tot zes weken voordat u de kat naar buiten laat gaan. Zodat uw kat genoeg gewend is aan de woning. Zo voorkomt u dat uw huisdier weer verlangt naar uw vorige woning.

Bij een hond gaat dit natuurlijk makkelijker maar hou uw hond wel aan de lijn en laat uw hond niet loslopen de eerste weken. Hij kent de omgeving nog niet goed en kan bijvoorbeeld door te schrikken van iets op de loop gaan.

Al bij al valt het allemaal reuze mee als u het van begin af aan goed aanpakt met uw geliefde viervoeters. Geef ze genoeg aandacht zodat ze een zo prettig mogelijke verhuizing kunnen ervaren!