Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Verhuizen en Jonge Kinderen

Team Bravo Verhuizingen
6 mei 2019

U gaat verhuizen! Vol enthousiasme heeft u samen met uw gezin een nieuw huis of appartement gekocht. U ziet het al helemaal voor u hoe jullie na de verbouwing kunnen genieten van de nieuwe woning. Toch zijn er al snel kapers op de kust bij dat droomplaatje in uw hoofd! Want hoe doet u dat nu het beste: verhuizen met jonge kinderen!

Soepel en zorgeloos verhuizen, HOE DAN?!

Voor kinderen heeft het vaak een nog grotere impact om in een nieuwe woning te trekken dan voor uzelf. Een nieuwe kamer, een andere omgeving, en soms ook een verhuisreden die niet al te fijn is bijvoorbeeld door een scheiding. Er bestaan verschillende manieren om voor uw kinderen de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dit hangt ook af van de leeftijd.

Bij kinderen van 0 tot 2 jaar oud kan het helpen om de kinderkamer op dezelfde manier in te richten als in het oude huis. Op die manier is het makkelijker om het slaapritueel zo veel mogelijk hetzelfde te houden.

Voor kinderen die één tot twee jaar ouder zijn, bestaan er verschillende boekjes om uit te leggen wat een verhuizing inhoudt, zodat u ze later kunt laten mee helpen bij bijvoorbeeld het uitzoeken van het behang en/ of meubels voor in de slaapkamer. Kinderen vinden het heerlijk om mee te helpen met klussen! Op die manier neemt u ze mee naar het huis en worden ze vertrouwd in de nieuwe omgeving.

Pas op voor verhuisstress

Natuurlijk is verhuizen hectisch, met verbouwen en het heen en weer gesleep van spullen. Het is hierbij aan te raden om voor uw kind/ kinderen opvang te regelen zodat zij zo weinig mogelijk last hebben van de verhuizing die op dat moment wordt uitgevoerd. Soms kan het lijken of uw kleintje goed omgaat met de spanning van het vertrek naar een nieuwe woning, maar kan er later toch een wat stress bij komen kijken. Geef het niet te veel aandacht, maar laat ze gewoon weer lekker spelen in huis met vriendjes en vriendinnetjes en hun kamer decoreren en opruimen zoals dat vroeger gebeurde. Zo raken ze al snel gewend en zijn ze het oude huis/ slaapkamer allang weer vergeten.

Verhuizen met kinderen is prima te doen, maar u zult goede voorbereidingen moeten treffen zodat alles op rolletjes verloopt tijdens u verhuizing.