Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Verhuisbedrijf kiezen

Team Bravo Verhuizingen
18 april 2022

De plannen om te gaan verhuizen zijn er. Wellicht is de huidige woning zelfs al verkocht en de nieuwe woning aangekocht. Tijd om na te gaan denken op wat voor manier je de verhuizing wil gaan uitvoeren. Er zijn verschillende opties. Variërend van alles zelf doen tot alles uitbesteden aan een verhuisbedrijf. En dan zitten er ook nog een hoop mogelijkheden tussenin. Wanneer je een verhuisbedrijf wil inschakelen zitten ook hier veel verschillen in. Wij begeleiden je in deze blog graag in de zoektocht naar en het kiezen voor een geschikt verhuisbedrijf.

Verschillende soorten verhuizingen

Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten verhuisbedrijven. In de basis voeren ze allemaal hetzelfde uit: verhuizingen. Maar dat is dan ook wel direct het enige wat ze met elkaar gemeen hebben. Want er zijn veel verschillen die belangrijk zijn om in acht te nemen wanneer je op zoek gaat naar een verhuisbedrijf wat bij jou past. Zo zijn er verhuisbedrijven die gespecialiseerd zijn in bepaalde soorten verhuizingen. Denk hierbij aan verhuizingen naar het buitenland, seniorenverhuizingen, zakelijke verhuizingen of ontruimingen. Deze verschillende soorten verhuizingen vragen om specifiekere expertises. Kijk dus altijd als je een bepaald type verhuizing wil laten uitvoeren of het verhuisbedrijf wat je wil kiezen hier ervaring mee heeft.

Verhuisbedrijven vergelijken

Juist omdat er zoveel verschillende soorten verhuisbedrijven zijn is het altijd verstandig om deze met elkaar te vergelijken. Er bestaan vergelijkingswebsite waarop je opdracht kunt aanvragen. Deze aanvraag wordt vervolgens naar een aantal verhuisbedrijven in de regio doorgestuurd. Zij zullen contact opnemen om offertes op te maken. Wanneer deze offertes zijn uitgebracht kan het vergelijken gaan beginnen. Let hierbij niet alleen op prijs onderaan de streep. Maar neem ook alle overige voorwaarden, bedrijfsgegevens en ‘het gevoel’ hierin mee.

Verhuisbedrijf kiezen

Eurovergunning (NIWO)

Transportbedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg moeten in het bezig zijn van een Eurovergunning (NIWO). Beroepsgoederenvervoer is het tegen betaling vervoeren van goederen in opdracht van derden. Verhuisbedrijven met voertuigen met een laadvermogen van meer dan 500 kg vallen hier dus ook onder. Om de Eurovergunning te verkrijgen moet het verhuisbedrijf aan bepaalde vergunningswaarden voldoen. Online kun je vinden of een verhuisbedrijf in het bezit is van deze NIWO vergunning. Wanneer een voertuig zonder NIWO vergunning wordt aangehouden zal deze niet meer verder mogen rijden.

Verzekeringen en andere voorwaarden

Controleer ook altijd goed de Algemene Voorwaarden van een verhuisbedrijf. Het zijn vaak een hoop kleine lettertjes maar een aantal punten zijn wel erg belangrijk. Zo is het goed om te kijken naar hoe een verhuisbedrijf verzekerd is voor schade. Hoeveel bedraagt het eigen risico en wanneer is wie aansprakelijk? Kijk ook naar de voorwaarden bij annulering en/of wijzigen van uw verhuizing. Daarnaast is het verstandig om de bedrijfsgegevens even te controleren. Heeft het verhuisbedrijf een eigen (kantoor)pand of zijn ze werkzaam vanuit een woonadres? Werkt het bedrijf met eigen en vaste personeel of maken ze gebruik van uitzendkrachten. Het wil niet altijd zeggen dat het ene beter is dan het andere. Maar het belangrijkste is dat je met een goed gevoel de opdracht kunt laten uitvoeren. Het gaat om je eigen persoonlijke spullen en het vertrouwen in het gekozen bedrijf moet dan ook groot zijn.

Een verhuisbedrijf kiezen

Hopelijk helpen bovenstaande tips om de keuze voor een verhuisbedrijf makkelijker te maken. Als er toch nog zaken zijn waar je over twijfelt of vragen over hebt kun je altijd contact met ons opnemen. Wij zullen altijd eerlijk antwoorden en bijstaan in de keuze waar je voor staat.

Hulp nodig bij het kiezen van een verhuisbedrijf?

Doordat er veel verschillende soorten verhuisbedrijven zijn is het belangrijk om te weten waar je op kunt letten bij het maken van een keuze. Zo zijn sommige verhuisbedrijven extra gespecialiseerd in bepaalde soorten verhuizingen. Het is verstandig om verschillende verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Houd bij deze vergelijking rekening met de prijs, maar ook zeker met overige voorwaarden. Het is ook belangrijk om te controleren of een verhuisbedrijf in het bezit is van een Eurovergunning (NIWO). En bekijk ook de Algemene Voorwaarden goed, met name hoe een verhuisbedrijf verzekerd is voor schade. Tot slot is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij het bedrijf wat de verhuizing van je persoonlijke spullen gaat uitvoeren.