Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Valkuilen bij het verhuizen

Team Bravo Verhuizingen
26 augustus 2021

Een verhuizing is toch een behoorlijke onderneming waar vele haken en ogen aan kunnen zitten. Daarom is het belangrijk om een aantal punten goed in de gaten te houden in de aanloop naar, tijdens en na een verhuizing. Om u alvast voor te bereiden zetten we de valkuilen die u tegen kunt komen op een rijtje.

 1. Goede planning
 • Maak een stappenplan en de taken die u tijdens de verschillende fases kunt uitvoeren.
 • Maak een checklist en omschrijf hierop puntsgewijs alles wat gedaan moet worden.
 • Maak een inventaris zodat u duidelijk op papier heeft staan wat u mee wilt nemen.
 1. De verhuisdozen labelen

Zorg ervoor dat u elke doos labelt met wat er in zit en in welke kamer van het nieuwe huis hij terecht moet komen. Zo weten de verhuizers, of uw familie en vrienden, precies welke doos waar thuis hoort.

 1. Meubilair opmeten

Door uw meubilair op te meten komt u te weten of het via de voordeur verhuist kan worden, via het raam naar buiten moeten of gedemonteerd dienen te worden. Vergeet ook niet het trapgat en andere lastige plekken op te meten. Want meten = weten! Wanneer wij van Bravo Verhuizingen B.V. bij u langskomen voor een vrijblijvende offerte afspraak bekijken wij dit uiteraard samen met u.

 1. Verhuisbedrijf inhuren

Wilt u volledig ontzorgt worden, huur dan een verhuisbedrijf in. Maar maak niet de fout nauwelijks aandacht aan de offerte te besteden. Hoe zit het met de garanties en de verzekeringen? Geef het verhuisbedrijf alle informatie die hij nodig heeft om een goede offerte op te stellen. En vraag er indien gewenst meerdere op, zodat u kunt vergelijken. Niet alleen op de prijs maar ook op de diensten en op het gevoel wat u bij het bedrijf heeft. Check ook altijd even de reputatie van het bedrijf door naar referenties te zoeken.

 1. Kijken naar keurmerken

Een verhuisbedrijf met een keurmerk is nét wat duurder maar een niet-erkende verhuizer is doorgaans niet goed verzekerd. Of er wordt een hoog eigen risico bij schade gehanteerd. De NIWO is een vergunning die een bedrijf pas krijgt als ze kunnen aantonen te voldoen aan een aantal belangrijke criteria. Ruim de helft van het aantal verhuisbedrijven beschikt niet over deze vergunning.

 1. Oppas regelen voor kinderen en/of huisdieren

Voor zowel kinderen als huisdieren kan een verhuizing erg stressvol zijn. Hoe minder ze ervan mee krijgen, hoe beter. Ze tijdelijk ergens anders onderbrengen is dus, indien mogelijk, een goed idee.

 1. Adres en contracten ruim van tevoren wijzigen

Start op tijd met adreswijzigingen doorgeven. Wanneer u naar een nieuwe gemeente verhuist, is het verstandig eerst daar de adreswijziging door te geven. Vele overheidsdiensten volgen dan automatisch.

 1. Parkeerplek regelen

Probeer op de dag voor de verhuizing 1 of 2 parkeerplekken voor de deur vrij te houden zodat daar de verhuiswagen kan staan. Dat scheelt veel loop- en sjouwwerk voor de verhuizers.