Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Tips tegen stress bij (zakelijke) verhuizingen

Team Bravo Verhuizingen
27 september 2019

Inmiddels is verhuisstress een bekend fenomeen. Tijdens een verhuizing bent u constant met uw gedachten bij de verhuizing en het is ook logisch dat een plotselinge verandering van omgeving emoties met zich meebrengt. Maar het blijkt dat de stress die een particuliere of zakelijke verhuizing met zich meebrengt nog heel lang voelbaar kan zijn – bij zowel medewerkers zelf als bij de organisatie. Bereid u daarom goed voor.

Onze tips om stress vrij te verhuizen

We hebben het vaker gezegd, maar het is dan ook het allerbelangrijkste bij iedere verhuizing: zorg dat u op tijd begint met het plannen van de zakelijke verhuizing. Al een jaar van tevoren is er ontzettend veel dat u kunt regelen: het reserveren van een budget, het inlichten van medewerkers, ga zo maar door. Steeds vaker kiezen bedrijven ervoor om een verhuisbedrijf in te schakelen, maar vaak pas in een te laat stadium. Ook een verhuisbedrijf begint graag zo vroeg mogelijk met plannen!

U heeft vaak meer spullen dan u beseft. Begin daarom ook op tijd met de bedrijfsontruiming. Misschien worden sommige dingen niet eens meer gebruikt, dat scheelt natuurlijk weer tijdens de verhuizing. Echter zult u voor alles de afweging moeten maken of het mee moet tijdens de verhuizing. En dat kost tijd…

Bedenk wat u allemaal moet regelen en verzamel alle belangrijke documenten. Contracten met leveranciers (inclusief gas, water, elektra en internet), verhuizers, medewerkers, alles. U zult versteld staan hoe veel belangrijke papieren u nog hebt in dit digitale tijdperk. Maak daarom verschillende dozen voor de verschillende soorten documenten. Ook kan een archivaris uitkomst bieden.

Vergeet uzelf niet

Bij een verhuizing spelen psychologische stressfactoren een grote rol: met name uw medewerkers hebben te maken met een afkeer van verandering. Gun uzelf daarom de tijd om ook te ontspannen. Zoals gezegd zit u tijdens een verhuizing continu met uw gedachten bij deze zware taak. Door u zo nu en dan hiervan af te sluiten, zult u minder stress ervaren en tijdens het werk beter functioneren.

Ervaringsdeskundigen hebben geen tips tegen stress nodig

Hopelijk kunt u deze gebruiken tijdens de (zakelijke) verhuizing. Gelukkig is het hoogstwaarschijnlijk niet iets dat u ieder jaar moet doen. Bij Bravo Verhuizingen doen we dit iedere dag. We kunnen u complete verhuizing van A tot Z uit handen nemen. Dat is nog eens een goede voorbereiding!