Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Tips om te verhuizen zonder schade

Team Bravo Verhuizingen
13 september 2019

Een grote zorg bij verhuizingen is het veroorzaken van schade. Kleine voorwerpen kunnen beschadigd raken wanneer een doos verkeerd gestapeld wordt of valt, grote voorwerpen tijdens het tillen en slepen. Bovendien kunnen wanden of ramen in de oude of nieuwe woning beschadigd raken. Iedere beschadiging kost geld en leidt tot ergernis. Wilt u verhuizen zonder schade? Gebruik dan deze tips!

Verhuizen zonder schade

Verhuizen zonder schade lijkt op voorhand bijna een utopie, maar dat is het zeker niet. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dat klopt. Toch is er een aantal manieren om schade tijdens de verhuizing zo veel mogelijk te voorkomen!

Grote voorwerpen

Zorg dat de vloer op de nieuwe locatie leeg en schoon is. Steentjes, losse tegeltjes of simpelweg stof kunnen de voorwerpen beschadigen op korte of lange termijn.

Inpakken

Koppel alle grote voorwerpen de dag van tevoren alvast los en pak ze stevig in. Zo komt u op de grote dag niet voor verassingen te staan of laat Bravo Verhuizingen voor je inpakken. Wij pakken alles netjes en zorgvuldig in.

Kleine voorwerpen

Doe niet te veel kleine, breekbare voorwerpen bij elkaar in één doos. Leg ze in dozen met zachte, lichte voorwerpen zoals kleding.

Waarschuwen

Schrijf op iedere doos wat erin zit en waar het naartoe moet in de nieuwe woning, zo vind u het makkelijk terug. Zet waar nodig ook op de doos dat er breekbare spullen inzitten (bij Bravo Verhuizingen hebben wij daar handige stickers voor)

Inpakken

Verpak alle breekbare spullen apart en volledig. Gebruik geschikte beschermingsmiddelen, zoals folie, bubbeltjesplastic en inpakpapier. (kunt je voordelig aankopen bij Bravo Verhuizingen) Probeer met name bij laptops en televisies ook gebruik te maken van de originele verpakking, als u die nog heeft.

TIP: Zorg voor genoeg hulp!

Sommige objecten zijn door vorm of gewicht extra moeilijk te verhuizen. Een kluis of piano verhuizen, bijvoorbeeld, is een extra lastige opgave. Ook het verhuizen van machines vergt een specifieke aanpak. Het gaat er daarbij om dat u met slim inpakken schade voorkomt. U zou collega’s, vrienden en/of familie kunnen vragen om te helpen met de verhuizing maar toch wil je ze er liever niet mee belasten. Schakel daarom een verhuisbedrijf in.

Professionele verhuizers hebben meer ervaring dan al je kennissen samen!

Bel Bravo verhuizingen! Wij staan met twee rechter handen voor uw klaar.