Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Project Hof de Hoop te Etten-Leur

Team Bravo Verhuizingen
21 december 2018

Etten-Leur ligt midden in het West-Brabantse land. Omringd door een groen buitengebied wonen hier circa 43.000 Etten- Leurenaren aangenaam in gevarieerde woonwijken. De Plaats Etten-Leur is ontstaan uit de 2 dropen Etten en Leur. In 1968 waren de dorpen tegen elkaar aan gegroeid en is de plaats Etten-Leur ontstaan.

Aan de Brabantlaan op de grens tussen Etten en Leur vindt de herontwikkeling plaats van het voormalige Campinaterrein naar 35 woningen. Het nieuwbouwplan draagt de naam “Hof De Hoop”. Een projectnaam die bedacht is met een knipoog naar het verleden zo ook bij Hof De Hoop. ‘Hof’ is een verwijzing naar de hof structuur waarin de woningen vorm worden gegeven en ‘De Hoop’ verwijst naar de oude melkfabriek die vroeger meerdere decennia op het terrein was gevestigd. De nieuwe woningen in Etten-Leur worden in een parkachtige omgeving gebouwd, waarin het open karakter en de groene uitstraling centraal staan. Het nieuwe plan zal een kwaliteitsimpuls geven aan de omgeving, hetgeen waar de buurt al jaren op wacht.

Fase I bestaat uit 19 grondgebonden woningen
Fase II bestaat uit twee Urban Villa’s met in totaal 16 appartementen.

Omgeving van de nieuwe wijk in Etten-Leur

De nieuwbouwwijk in Etten-Leur ligt in een klein wijkcentrum met onder andere een supermarkt en voor de overige winkels en voorzieningen kunt u in 5 minuten fietsen in het centrum van Etten-Leur staan. Etten-Leur kent een groot aanbod van scholen, opleidingen en cursussen voor alle leeftijden. Op het gebied van muziek, kunst, sport en ontspanning zijn nagenoeg alle mogelijkheden aanwezig. De gastvrije horecagelegenheden, theater congrescentrum de nieuwe nobelaer en de bioscoop staan hiervoor garant. Voor een gezellig avondje uit hoeft u Etten-Leur niet eens meer te verlaten!

Aan de rand van de wijk bij het centrum ligt het trein- en busstation van Etten-Leur, met de treinverbinding Breda-Roosendaal. Hof De Hoop is dus zeer goed bereikbaar. Door prima uitvalswegen bent u binnen no-time op de snelweg naar Breda, Roosendaal of Antwerpen. Het is een unieke combinatie van voorzieningen, zowel binnen als buiten Etten-Leur, die ervoor zorgen, dat mensen hier aangenaam kunnen wonen en leven.

Misschien staat hier uw droomhuis die u al jaren zoekt.