Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Omgaan met heimwee na een verhuizing

Team Bravo Verhuizingen
1 juli 2020

Hoewel je bij andere vormen van heimwee (bijvoorbeeld tijdens een reis) meestal kunt toewerken naar het moment dat je je vertrouwde omgeving weer opzoekt, is dat bij een verhuizing anders.

Je nieuwe plek is je nieuwe thuis, de plek waar je naar gaat verlangen als je even weg bent van huis.

Maar voor het zover het is, zolang je nog midden in het veranderingsproces zit en je nieuwe huis nog niet helemaal als een thuis voelt kunnen de volgende inzichten je helpen om op een goede manier met je gevoel van heimwee om te gaan.

Als je bewust gaat verhuizen

Bij een verhuizing komen veel zaken kijken die je dient te regelen. Als je daar op tijd mee begint, denk dan aan adreswijzigingen doorgeven bij instanties, je spullen sorteren en afstand doen van dingen die je niet meer meeneemt naar je nieuwe plek, scheelt je dat een hoop gepieker tijdens en na het verhuizen. Bewust verhuizen, dus, zodat je zonder zorgen kunt wennen in je nieuwe omgeving.

Natuurlijk hoort rommel erbij en raken we wel eens iets kwijt. Door op tijd te beginnen met alles te regelen kan je je zelf de ruimte geven om je na de daadwerkelijke verhuizing te focussen op je eigen gevoelens en al het nieuws om je heen. Wel zo fijn om vanaf het eerste moment te kunnen genieten in je nieuwe huis

Neem de tijd

Wennen kost nu eenmaal tijd. Als je al van tevoren weet dat je het moeilijk vindt om het oude vertrouwde los te laten en aan iets nieuws gaat beginnen, verwacht dan niet van jezelf dat je je na twee weken al helemaal top gaat voelen in je nieuwe huis en omgeving. Soms weet je ook nog niet of alles al op zijn goede plaats staat en blijf je spullen veranderen van plek. Denk maar aan die mooie vaas die al van de vensterbank naar de eettafel is verplaatst. Het hoeft niet nu beslist te worden en je kunt het altijd nog veranderen.

Nieuwe omgeving, nieuwe kansen

Je moet vooral niet vergeten dat je in een nieuwe omgeving terecht bent gekomen en deze vol zit met nieuwe kansen, op welk gebied dan ook. Nieuwe buren kunnen nieuwe vriendschappen worden of misschien wel een carrière switch.

Wil je je focussen over hoe je jezelf gaat voelen straks in je nieuwe huis? Denk dan aan Bravo Verhuizingen. Met hulp van ons gaat alles vlotter en voel je je sneller thuis!