Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Nieuwbouwprojecten: voor- en nadelen

Team Bravo Verhuizingen
2 mei 2022

Wanneer je een huis gaat kopen zijn er natuurlijk verschillende opties. Ga je voor een appartement of eengezinswoning? Wil je in een stad of dorp gaan wonen? En gaat de voorkeur uit naar een bestaande woning of eventuele nieuwbouwprojecten? In deze blog nemen we de voor- en nadelen door met betrekking tot een nieuwbouwwoning. Wat is het verloop van een nieuwbouwproject? En wat zijn punten om in het achterhoofd te houden?

Nieuwbouwprojecten

In het gehele land lopen en komen er nieuwbouwprojecten. Wanneer je hier interesse in hebt is het dus zeker verstandig om de projecten in de regio van je voorkeur in de gaten te houden. Vaak wordt er na verloop van tijd een verkoopevenement gegeven. Tijdens deze evenementen is het mogelijk om meer informatie en inzicht over het project te krijgen. Ook kunnen er vragen gesteld worden aan de aankoopmakelaar. Na dit verkoopevenement begint de inschrijving. Omdat nieuwbouwprojecten populair zijn bestaat de kans dat, afhankelijk van het aantal inschrijvingen, er een loting plaats vindt. Wanneer je ingeloot bent zal er een kennismakingsgesprek met de verkopende makelaar plaats vinden. Vervolgens komt er een tweede gesprek waarbij de koop-/aannemingsovereenkomst getekend zal worden. Hierna kan de bouw gaan beginnen, maar dit betekent niet dat je achterover hoeft te gaan leunen. Er zijn nog genoeg andere zaken die geregeld moeten worden.

Nieuwbouwprojecten

Voordelen van nieuwbouw

  • Wat natuurlijk het allergrootste voordeel van nieuwbouw is, is dat de woning die je koopt spiksplinternieuw is. Het huis zal de eerste jaren dan ook onderhoudsarm zijn. De nieuwbouwhuizen moeten aan strenge duurzaamheidseisen voldoen. Hierdoor weet je zeker dat de nieuwe woning energiezuinig is en goed geïsoleerd. De energiekosten zullen daardoor een stuk lager liggen dan bij bestaande woningen. Ook hypotheekverstrekkers vinden dit interessant. Duurzaamheid wordt door hen gestimuleerd en daardoor geven ze vaak duizenden euro’s extra hypotheek en kun je korting op de hypotheekrente krijgen.
  • Nog een extra financieel voordeel is dat je een nieuwbouw woning vrij op naam koopt. Waar je bij een bestaande woning overdrachtskosten, taxatiekosten en makelaarskosten betaalt heb je deze kosten bij een nieuwbouw woning niet.
  • Naast het financiële plaatje zijn er nog meer voordelen. Zo kun je deels zelf de indeling van je nieuwe woning bepalen. Er is meestal een basis met standaardopties, maar aan de hand van meerwerk kun je het indelen naar je eigen zin. Ook de badkamer en de keuken kun je direct naar je eigen smaak customizen.

Nadelen van nieuwbouw

  • Als je een bestaande woning koopt kun je aan de hand van gemaakte foto’s een duidelijk beeld creëren. Vervolgens kun je door middel van een bezichtiging een indruk krijgen van het huis. Bij een nieuwbouw woning is dit natuurlijk niet mogelijk. Op basis van een bouwtekening, eventuele 3-D presentaties en je eigen fantasie zul je de knoop moeten doorhakken.
  • Nieuwbouwwijken zijn de eerste tijd niet de gezelligste wijken. Doordat woningen nog in aanbouw zijn is het er nog druk met werkverkeer, zijn de wegen en stoepen nog niet aangelegd en is er nog weinig groen te bekennen.
  • En daarnaast is vooral geduld is een schone zaak. Van het moment dat je je oog hebt laten vallen op een nieuwbouwproject tot aan de daadwerkelijke oplevering zit een behoorlijke tijd. En dan nog maar te hopen dat het project niet teveel vertraging oploopt. Hierdoor kun je nog weleens in de knoei komen met de eventuele verkoop van je huidige woning.

Wij denken mee bij nieuwbouwprojecten!

Inmiddels hebben wij van Bravo Verhuizingen B.V. de nodige ervaring met het verhuizen naar nieuwbouw woningen. Wanneer de oplevering wordt uitgesteld denken wij graag mee in oplossingen. Zo bieden wij eigen opslagboxen, waar tijdelijk meubels en huisraad in opgeslagen kan worden. Ook zijn wij flexibel met betrekking tot de uiteindelijke verhuisdatum. Een offerte kunnen we al op voorhand opmaken zodat we snel kunnen schakelen wanneer er zicht is op de verhuisperiode. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.