Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Leven in Zundert, in de nieuwe wijk Weerreys

Team Bravo Verhuizingen
11 januari 2019

Zundert is een landelijke gemeente met een rijke geschiedenis. Het dorp Zundert Vormt het culturele middelpunt. De wereldberoemde schilder Vincent van Gogh werd hier geboren. Het gemeentehuis op de markt, het kerkje en de kosterswoningen dateren alle nog uit zijn tijd. Zundert is ook bekend om het grootste dahliacorso (bloemencorso) ter wereld.

Tegen het buitengebied aan de zuidoostkant van Zundert wordt aan de Oude Gasthuisstraat nieuwbouwproject Weerreys Park Gerealiseerd. Een groen en ruim opgezette woonwijk, dat op een natuurlijke wijze is verweven met de landelijke omgeving van het beekdal. De ligging aan het beekdal zorgt voor hoogteverschillen. Hierdoor liggen de semi-bungalows aan het beekdal lager dan de eengezinswoningen aan de entree. Door de afloop in bouwhoogtes wordt het natuurlijk hoogteverschil nog eens geaccentueerd. Dit geeft prachtige doorzichten naar het buitengebied.

Ideal voor de familie in Zundert

In de autoluwe straatjes waar alleen bestemmingsverkeer komt, kunt u in alle rust genieten en kunnen uw kinderen heerlijk veilig buiten spelen. De huizen in Weerreys Park hebben een dorps en landelijk karakter dat aansluit bij de architectuur in Zundert. Landschappelijke kleuren met aardse tonen en het gebruik van echte, eerlijke materialen maken de verbinding met het buitengebied extra mooi. Denk hierbij aan bakstenen, delen met hout en beton in natuurlijke tinten. Veel groen in de openbare ruimte, fraaie bomen en hagen als erfafscheiding benadrukken daarnaast het groene en dorpse karakter.

Wonen in Weerreys Park betekend dus rustig wonen in een natuurlijke omgeving. En ook nog uniek gelegen, want je loopt zo het fraaie beekdal van de As, Weerijs of de gezellige dorpskern in. Het gezellige centrum van Zundert heeft veel te bieden onder andere, winkels, supermarkten, cafés, restaurants, postkantoor, bank en niet geheel onbelangrijk het openbaar vervoer. Zundert heeft ook een zorginstelling ( Avoord Zorg & Wonen ) voor ouderen en een centrum met kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Ook zijn er diverse basisscholen aanwezig.

Wonen in Zundert klinkt toch als muziek in uw oren?!