Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Kinderboeken over verhuizen en filmpjes

Team Bravo Verhuizingen
14 februari 2022

Voor volwassenen is een verhuizing vaak al spannend, laat staan voor kinderen. Een goede voorbereiding is dan ook het halve werk. Als verhuisbedrijf Breda denken we graag mee hoe u uw kinderen het beste hierop kunt voorbereiden. Om dit op een speelse manier te doen geven we u in deze blog tips voor kinderboeken over verhuizen en filmpjes die met verhuizen te maken hebben.

Kinderboeken over verhuizen voor kinderen van 1 tot 6 jaar

Bobbi gaat verhuizen – Ingeborg Bijlsma

Bobbi is een populaire serie boeken voor peuters. De verhaaltjes in deze boeken zijn op rijm geschreven. Zo ook in Bobbi gaat verhuizen’:

Bobbi zegt: 'Ik ga verhuizen.
naar dat huis op nummer twee.
Ik krijg dan een grote kamer,
en mijn knuffels gaan ook mee!'

Kas gaat verhuizen – Pauline Oud

Een warm en herkenbaar prentenboek over verhuizen. Er wordt op een grappige manier vertelt over hoe verhuizen spannend maar ook heel erg leuk kan zijn. Kas mag zelfs meerijden in de verhuiswagen en in de nieuwe tuin krijgt hij een schommel!

Kapitein Wervelwind gaat verhuizen – A. Clarke en J.-P. Jaggi

Een spannend verhaal over kapitein Wervelwind die op zeeroversavontuur gaat. Want verhuizen is soms niet leuk, zeker niet als je al je vriendjes moet achterlaten. Maar als kapitein Wervelwind het nieuwe rovershol verkend heeft weet hij dat het precies is wat hij zoekt.

Kinderboeken over verhuizen voor kinderen van 6 tot 10 jaar

Jette gaat verhuizen – M. Baumbach

Dit boek helpt iets oudere kinderen een voorstelling te maken bij wat een verhuizing inhoudt. Jette heeft veel vragen over verhuizen. Want zal de verhuisauto de dozen wel echt naar het nieuwe huis brengen? Gelukkig komt ze er al snel achter dat haar lievelingsbeker ook gewoon mee verhuisd is!

Een nieuw huis voor Lisse – Eline Mangus

De auteur van dit boek is naast schrijfster ook kindercoach en psychologe. Daardoor is dit boek zeer geschikt voor kinderen bij het verwerken van nieuwe situaties, lastige gebeurtenissen en bijbehorende emoties. Het is geen beladen boek, maar juist heel grappig en er wordt zelfs een verrassingsfeestje georganiseerd!

Silvester en de bizarre verhuizing – Willeke Brouwer

Dit is het eerste deel van een graphic novel-serie met veel humor. Silvester gaat verhuizen van de stad naar het platteland maar dat wil hij echt niet. Samen met zijn beste vrienden bedenkt hij een plan om het tegen te houden.

Filmpjes over verhuizen voor jonge kinderen

Kinderboeken over verhuizen

Pipapanda en de verhuizing

Diewertje Blok leest een verhaal voor over een aapje die op zoek gaat naar een nieuwe boom om in te wonen. Dit is een verhaal uit een reeks van 8 leuke voorleesverhalen die gemaakt zijn voor de WNF-Bamboeclub. Zeer geschikt voor peuters en kleuters.

YouTube Link

Flip de Beer helpt met verhuizen

Flip de Beer is een knuffelbeer die steeds weer bij een ander kind uit de kleuterklas gaat logeren. Hij is onderdeel van het Schooltv-programma Koekeloere. In deze aflevering is Flip aan het logeren bij Bram en gaat hij mee verhuizen. Flip en Bram mogen meerijden in de verhuiswagen, spannend!

YouTube Link

Filmpjes voor wat oudere kinderen

Schooltv – Verhuizen

In deze aflevering van Schooltv vertelt Tomas hoe hij een verhuizing van Amsterdam naar Nieuw-Vennep heeft ervaren. In eerste instantie wilde hij niet weg uit zijn vertrouwde Osdorp. Maar al snel merkte hij dat de nieuwe buurt hem met open armen ontving.

Video Link

Hoe overleef ik… een verhuizing

Hoe overleef ik… is een twaalfdelige televisieserie gebaseerd op de gelijknamige boeken van Francine Oomen over Rosa. In aflevering 5 gaat Rosa verhuizen naar Groningen. Deze serie is geschikt voor kinderen van 8 tot 13 jaar en geeft goed weer hoe een pubermeisje een verhuizing kan ervaren.

YouTube Link

En, welke kinderboeken over verhuizen ga jij lezen of bekijken met je kind?

Welke kinderboeken over verhuizen lijkt u goed voor uw kind? Bent u enthousiast geworden of heeft u nog tips voor deze lijst, laat het ons weten, dan vullen we de lijst natuurlijk aan voor andere geïnteresseerde met uw vermelding erbij! Ook als u nog op zoek bent naar meer informatie over verhuizen met kinderen dan kunnen we die altijd geven. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.