Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Je thuis voelen in je nieuwe huis

Team Bravo Verhuizingen
4 april 2022

Een nieuw huis klinkt vaak heel aantrekkelijk. Een nieuw begin, een frisse start en een schone lei. Maar toch kan het best wel even duren voor je gewend bent in het nieuwe huis. Er zijn natuurlijk wat dingen die je kunt doen om je sneller thuis te voelen in je nieuwe huis. Wij nemen ze graag even met je door.

Verhuizen naar het nieuwe huis

De verhuiswagen is leeg, alle meubels staan waar ze moeten staan en de dozen zijn netjes gesorteerd. Eén van de verhuizers van Verhuisbedrijf Drechtsteden loopt nog een laatste rondje met je door de nieuwe woning. En dan gaan zij weer weg en sta je daar in je nieuwe huis. Aan de ene kant vertrouwd omdat je eigen spullen er staan, maar aan de andere kant voelt het misschien toch nog wat onwennig. Het kan voelen alsof je op vakantie bent in je eigen, nieuwe huis. En een vakantiegevoel kan best lekker zijn, maar uiteindelijk wil je je ergens toch ook graag thuis voelen. Hoe doe je dat?

Uitpakken helpt je snel thuis te voelen

Het is net als op vakantie gaan. De koffer inpakken is altijd een fijn klusje, je hebt immers een mooi vooruitzicht. Maar dan ben je terug en moet de koffer weer uitgepakt worden. Een klus die vaak langer dan nodig wordt uitgesteld. Dit geldt ook voor de verhuisdozen. Tijdens het inpakken kom je dingen tegen waarvan je niet wist dat je ze nog had, wat wellicht mooie herinneringen oproept. Het kan nostalgisch aanvoelen om al je huisraad door je handen te laten gaan. Maar in het nieuwe huis moet dit ook allemaal weer uitgepakt worden. Je weet al wat er in de dozen zit, dus de nostalgie is er al vanaf. Daarnaast moet je er ook over na gaan denken waar je alles wilt laten. Toch adviseren wij om er toch zo snel mogelijk aan te beginnen en de dozen uit te pakken. Onuitgepakte dozen in je woning ziet er heel ongezellig uit. Begin daarom ook met de dozen in de kamers waar je het vaakst bent zoals de woon- en slaapkamer. Vaak zitten er in de dozen ook persoonlijke spullen zoals foto’s die er voor zorgen dat je je huis eigen kunt maken.

Leer de omgeving kennen

Een verhuizing naar een nieuwe woning betreft vaak ook nog een verhuizing naar een nieuwe buurt of zelfs een nieuwe woonplaats. Het is daarom van belang dat je je ook zo snel mogelijk thuis voelt in je nieuwe omgeving. Ga tussen het uitpakken van de verhuisdozen door eens naar buiten voor een wandeling. Je ontdekt zo welke voorzieningen er allemaal in de buurt zitten, wat fijne wandelroutes zijn en je komt mensen uit je nieuwe buurt tegen waar je wellicht een praatje mee kunt maken. Contacten leggen dragen bij aan het thuis voelen en het is ook prettig mensen in je omgeving te hebben waar je een beroep op kunt doen. Vergeet dus ook niet even aan te bellen bij de naaste buren om jezelf voor te stellen. Ze zeggen niet voor niets, een goede buur is beter dan een verre vriend!

Geef jezelf de tijd

Leg ook weer niet teveel druk bij jezelf om je heel snel thuis te voelen in je nieuwe huis. Wennen kost nou eenmaal tijd. Niet alleen mentaal maar ook qua handelingen moet je je weg zien te vinden. Waar zit ook alweer de lichtschakelaar in de garage? Of welk stopcontact kun je het beste gebruiken om de gehele woonkamer te kunnen stofzuigen? Je wordt hier met de tijd vanzelf handig in. Als routines er eenmaal in zitten voel je je al snel meer en meer thuis.

Met behulp van deze trucjes zul  je je sneller thuis voelen in je nieuwe huis. Maar geef het zeker ook even de tijd en uiteindelijk word je nieuwe huis een fijn thuis! En als de dozen uitgepakt zijn neem dan zeker contact met ons op zodat we deze weer bij je kunnen komen ophalen.

Tot slot

Thuis voelen in je nieuwe huis is makkelijker gezegd dan gedaan. Het snel uitpakken van de verhuisdozen kan hier al heel erg aan bijdragen. Onuitgepakte dozen zien er ongezellig uit. Door je persoonlijke spullen een plaatsje te geven word je nieuwe huis een fijn thuis. Ga tussen het uitpakken door af en toe een wandeling maken. Zo leer je de nieuwe buurt en buren kennen wat er ook voor zorgt dat je je sneller thuis voelt. Daarnaast heeft het wennen in een nieuw huis ook gewoon wat tijd nodig. Leer je nieuwe huis kennen en dan vind je hier vanzelf je weg in.