Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Huis verkopen, zo doe je dat!

Team Bravo Verhuizingen
20 juni 2020

Gemiddeld staan er ruim 229.000 woningen te koop in Nederland. Het duurt gemiddeld 4 maanden voordat een woning wordt verkocht. Wanneer u uw huis wilt verkopen, is het belangrijk dat u goed denkt aan de verkoopstyling. Wanneer u al lang in uw woning zit, heeft u veel spullen verzameld die een grote waarde voor u hebben. Dit kan invloed hebben op de verkoop van uw woning. Potentiële huizenkopers kunnen namelijk niet altijd door een inrichting heen kijken.

Wat kunt u doen om de verkoopstyling zo optimaal mogelijk te maken?

Uit onderzoek blijkt dat een rustige ingerichte woning gemiddeld sneller wordt verkocht. Foto’s, schilderijen, kleedjes en beeldjes geven de woning al snel een vol gevoel. Ook objecten zoals een krantenbak, paraplubak, servieskast en kleine tafeltjes maken een woning optisch kleiner. Hierdoor kunnen huizenkijkers moeilijk inbeelden hoe ze zelf de woning naar smaak kunnen inrichten. De woning lijkt hierdoor ook kleiner en kan dus worden afgewezen. Een tip is dan ook om al deze snuisterijen uit de woning te halen.

Wanneer de woning neutraler is ingericht, kunt u nog meer punten aanpakken om uw huis sneller te verkopen.

Een schoon huis

Een fris en schoon huis is erg belangrijk. Zorg dat u goed gestoft en gestofzuigd heeft en lap de ramen. Zet ook de ramen open als de temperatuur het toelaat. Anders is een uurtje luchten voordat de kijkers komen ook voldoende.

Lichtval in huis

Een goed verlicht huis oogt ruimer. Zorg dus voor genoeg lichtinval en laat alle gordijnen en zonneschermen open. Doe in de avond alle lichten in de kamers aan en steek wat kaarsen aan voor een gezellige sfeer. Vergeet ook de verlichting in de tuin en op het balkon niet. Een andere manier van licht creëren, is om alle muren wit te schilderen. Met witte muren lijkt uw huis ook ruimer!

Geen huisdieren aanwezig in huis

Hoe leuk uw hond of kat ook is, veel mensen houden niet van dieren en vinden een dier in huis minder hygiënisch. Vraag aan de buren of familie of ze even willen oppassen. Vergeet ook de etensbakken niet weg te halen!

Een lekkere geur in huis doet wonderen

Het klinkt soms raar, maar een lekkere geur in huis geeft mensen een positief gevoel. Of dit nu versgemalen koffie is, een gebakken appeltaart of lekkere geurstokjes, het werkt echt!
Heel veel succes met het verkopen van uw woning!