Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Hoe pakt u uw persoonlijke spullen in voor uw verhuizing?

Team Bravo Verhuizingen
13 februari 2019

U heeft Bravo Verhuizingen ingeschakeld voor het vervoeren van uw persoonlijke spullen. Dit is een slimme keuzen, want wij zorgen ervoor dat al u spullen zonder schade aankomen op het nieuwe adres.

Als u heeft gekozen om alles zelf in te pakken willen wij graag u aandacht vragen om dit zo goed mogelijk voor te bereiden. Daarom hieronder een aantal tips om uw spullen zo goed mogelijk in te pakken.

De verhuisdoos inpakken

Pak de dozen zodanig vol, dat de deksel vlak gesloten kan worden. Plak daarna een sticker op de korte kant van de doos met daarop de kamer, plaats en inhoud. Alles wat in een verhuisdoos past moet ook in een doos gepakt worden. Dit bevordert de snelheid van het laden en lossen op de verhuisdag en voorkomt de kans op schade. Zorg er voor dat er zo min mogelijk dozen zijn die niet gesloten zijn. Kleine huisraad die niet past in de aan u geleverde dozen, wordt door de verhuizers verpakt.

Het inpakken

Servies, glaswerk, aardewerk en porselein dienen stuk voor stuk te worden verpakt in het geleverde inpakpapier. Zaken waarop krassen kunnen ontstaan ( zilver, koper en messing) dienen ook te worden verpakt. Begin onder in de doos met het maken van een verende laag van proppen papier. Zet borden, platte schalen, schotels en glasplaatjes op een kant in de doos. Vul de gaten op met proppen papier en maak daarmee ook de onderste laag gelijk.

Boeken en Papier

Pak de boeken zoveel mogelijk plat in, met de ruggen tegen elkaar aan. Boeken en papier niet hoger inpakken dan de handvatten van de doos !!! Dit zorgt ervoor dat de verhuisdozen opgetild kunnen worden door de verhuizers.

Keukengerei en levensmiddelen

Plaats onderin de verhuisdoos de pakken, potten en flessen met levensmiddelen en zet ze vast met proppen papier. Hierop kan het keukengerei worden gepakt. Plaats zwaardere keukenapparatuur ook op de bodem. De frituurpan zonder frituur vet in pakken. Dit om te voorkomen dat de doos met de frituurpan gaat lekken en uw inventaris niet onder de frituurvet komt te zitten. Doe de schoonmaakmiddelen altijd in een aparte doos. Zorg ervoor dat flessen en potten goed gesloten zijn. Vermeld op de doos wat er inzit, en zet erop: “recht houden”

Schilderijen en prenten

Pak schilderijen en prenten zoveel mogelijk bij elkaar in, u kunt deze ook in het geleverde inpakpapier of noppenfolie wikkelen. Schilderijen die niet in een verhuisdoos passen mag u laten hangen. Wij zullen zorg dragen voor verantwoord transport.

Planten

Kleinere planten kunt u in een open doos bij elkaar inpakken, liefst zonder sierpot. Zorg ervoor dat het water uit de sierpot is verwijderd. Pak planten en sierpot in de zelfde doos in. Bescherm de sierpot met papier. Groter planten gaan los in de verhuiswagen. Wikkel de planten als een bloemist, in papier.