Indien u verkiest om duurzaam te verhuizen kun je hier zelf met een goede wil en wat creativiteit een groene draai aan geven. Bij een verhuizing komen heleboel kijken en is best een stressvolle gebeurtenis.

In deze blog geef ik je enkele tips mee om zo duurzaam mogelijk te verhuizen.

Huren

Huur bijvoorbeeld kartonnen verhuisdozen. Onze verhuisdozen zijn twee maanden in bruikleen te verkrijgen in combinatie met uw verhuizing. Ze zijn van stevige kwaliteit en gaan hierdoor heel lang mee. Mocht u zelf verhuisdozen willen aanschaffen, gebruik dan plastic verhuisboxen of tweedehands verhuisdozen. Dit is een duurzame oplossing om uw kleine huisraad te vervoeren.

Gebruik hierbij ook duurzaam inpakmateriaal, hierbij hoort zo min mogelijk plastic. Voor breekbare spullen kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van handdoeken, theedoeken, kussens en oude kranten. Of koop biologisch afbreekbaar papier.

Recyclen

Het recyclen van oude spullen is ook altijd een duurzame oplossing. Mensen zijn nogal snel geneigd om spullen die ze niet meer gebruiken weg te gooien. Breng zulke spullen naar een kringloopwinkel of verkoop zulke spullen door middel van Social media of websites zoals Marktplaats. Of geef uw spullen gratis weg via een gratis afhaalpunt.

Ook kunt u door verhuisbedrijven deze spullen laten ontruimen/afvoeren mocht u hier helemaal geen tijd voor hebben.

Schoonmaken

Het schoonmaken van uw oude en nieuwe huis kan ook op een duurzame manier. Vermijd hierbij nieuwe schoonmaakmiddelen en kijk vooral wat u echt nodig heeft om grondig schoon te maken. Als u toch nieuwe schoonmaakmiddelen moet aanschaffen, kunt u kiezen voor natuurlijke middelen zoals groene zeep, soda en/of azijn.
Let ook op de verpakkingen van de schoonmaakmiddelen, kies bijvoorbeeld voor geconcentreerde schoonmaakmiddelen en navulverpakkingen. Zo denk je ook weer een beetje aan ons milieu.

Als u een duurzame levensstijl wil behouden na je verhuizing kun je bijvoorbeeld denken aan zonnepanelen, kunststof kozijnen, HR glas plaatsen in uw huis of vloerverwarming laten leggen. Dit zijn allemaal duurzame oplossingen die u ook ten goede zullen komen wat energieverbruik betreft.

Kopen ja of nee?

Eenmaal verhuisd is het altijd verleidelijk om nieuwe meubels of spullen aan te kopen om je woning een nieuwe frisse toets te geven. Probeer hierbij altijd eerst na te denken wat je echt nodig hebt. Wat helpt is een lijstje te maken met de spullen die je graag wilt. Bekijk twee weken later het lijstje nog een keer en koop dan de spullen die je echt nodig hebt en waar je achter staat.

Duurzaam verhuizen

Er zijn steeds meer mensen die duurzaam gaan denken en dit is bij verhuizen zeker niet uit te sluiten. Het probleem is dat niet genoeg mensen duurzaam denken.
Op dit moment zijn er genoeg verhuisbedrijven die dat wel doen en hierbij op een verantwoorde manier dan te werk gaan. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het goed in- en uitpakken van je spullen. Hiervoor bieden wij een inpak- en uitpakservice aan. Ook het gebruiken van duurzame verhuisdozen draagt bij aan een beter milieu of het hergebruiken van de verhuisdozen.

Kortom, duurzaam verhuizen is op vele manieren mogelijk.

Bravo verhuizingen zal hier dan zeker ook zijn steentje aan bijdragen tijdens uw verhuizing!

Published On: 14 april 2021 / By / Categorieën: Blog /

Particuliere

Verhuizingen

Een verhuizing is vaak een stressvolle aangelegenheid. Bravo verhuizingen neemt graag alle zorgen van u over.

Opslag

van klein tot groot

Met uw extra opslagruimte van Bravo Verhuizingen in Zevenbergen bergt u al uw spullen veilig op.

Senioren

Verhuizingen

Verhuizen naar een seniorenwoning, verzorgingstehuis of aanleunwoning?

Waar mogen wij u naartoe verhuizen?
Contactinformatie
info@bravoverhuizingen.nl
Bel ons: 0168 - 700 534