Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Deel 2: Hoe pakt u uw persoonlijke spullen in voor uw verhuizing?

Team Bravo Verhuizingen
25 februari 2019

U heeft Bravo Verhuizingen ingeschakeld voor het vervoeren van uw persoonlijke spullen. Dit is een slimme keuzen, want wij zorgen ervoor dat al u spullen zonder schade aankomen op het nieuwe adres.

Als u heeft gekozen om alles zelf in te pakken willen wij graag u aandacht vragen om dit zo goed mogelijk voor te bereiden. Daarom hieronder een aantal tips om uw spullen zo goed mogelijk in te pakken.

Garderobe

Alle hangende kleding wordt op de verhuisdag door de verhuizers aan speciale transportrekken gehangen en hangend vervoerd.

Linnengoed, speelgoed en overig klein huisraad

Deze zaken kunt u eventueel met wat pakpapier zo in de verhuisdoos doen. Doe wel zoveel mogelijk soort bij soort en doe de inhoud van één kast bij elkaar: dat is later makkelijker uitpakken.

Tuingereedschappen, timmerhout enz.

Maak het tuingereedschap schoon en bundel het waar mogelijk is. Maak ook pakjes en of bundels van latten / plankjes en andere lange voorwerpen. Bundelen kan met tape of touw. Van te voren deze artikelen ontdoen van gras, zand en andere materiaal.

Wasmachine, wasdroger en fornuis

Dit verzorgen wij voor u tenzij anders afgesproken.

Meubilair

Afhankelijk van de kwetsbaarheid van het meubilair wordt dit in de verhuiswagen of in huis verpakt en zo nodig geseald. Het meubilair wordt door de verhuizers vakkundig in de verhuiswagen geladen. Al uw spullen worden in de verhuiswagen verpakt met verhuisdekens.

Lampen en lampenkappen

U dient altijd de lampenkappen van de schemerlamp te verwijderen. Lampenkappen en voeten altijd apart verpakken. Lampenkappen die niet in een doos passen worden door de verhuizers verpakt. Hanglampen kunt u afhalen en voorzichtig aan de kant leggen. Deze zullen door de verhuizers verder worden verpakt voor transport. Plafond lampen die wel in een doos passen kunt u daarin plaatsen en opvullen met proppen papier of noppenfolie.

Televisie en audioapparatuur

Voor deze apparatuur dient u alle aansluitingen en bevestigingen te verwijderen. Indien u de originele verpakking bewaard heeft is het verstandig de apparatuur hierin te verpakken anders zorgen de verhuizers voor afdoende bescherming.

Computers en randapparatuur

Computers, printers e.d. worden door de verhuizers verpakt als de originele verpakking niet aanwezig is. Wel dient u er voor te zorgen dat alle apparatuur is afgekoppeld en verhuis klaar is gemaakt. Maak een back-up van de bestanden. Raadpleeg hiervoor de handleiding.

Demontage en montage meubilair

Maak een foto van wandmeubel, linnenkast, bed en overige te demonteren meubilair. Merk de losse onderdelen per meubelstuk in een zakje verzamel deze in de onderdelen doos. Gebruik de foto weer als u gaat monteren. Als de verhuizers dit regelen dan hoeft u zelf niets te doen.

Opslag van uw inboedel

Het allerbelangrijkste is, dat alles schoon en droog in de opslag gaat. Denk ook aan buitengoederen zoals tuinmeubilair, beelden verlichting. Kleding gordijnen, vloerkleden, wandkleden en verder alles wat wan natuurlijke vezels gemaakt is, moet schoon de opslag in. Geef het fornuis de ijskast en de vaatwasser een extra schoonmaakbeurt.

Na de Verhuizing

Pak de spullen boven de dozen uit het papier. Mocht er iets vallen valt het in de verhuisdoos en niet op de grond. Leg de verhuisdozen op een bereikbare droge plaats bij elkaar. Het gebruikte inpakpapier kunt u meegeven met het oud papier zodat het weer gerecycled kan worden.

Na het lezen van deze handige tips bent u goed voorbereid. Het team Bravo Verhuizingen wenst u succes met het inpakken! Vindt u het lastig om deze werkzaamheden zelf uit te voeren? Bravo Verhuizingen helpt u graag met inpakken.