Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Breda, Landgoed de Klokkenberg

Team Bravo Verhuizingen
20 januari 2019

Het indrukwekkende complex rijksmonument De Klokkenberg is een uniek onderdeel van de Nederlandse en meer Specifiek de Brabantse geschiedenis. Zowel de plek als de gebouwen zijn bijzonder. Qua ligging en architectuur, maar vooral door de historie. Hier ligt letterlijk de basis voor een gezonde Nederland.

De Klokkenberg was, in de jaren 50 van de vorige eeuw, het grootste en modernste tuberculose sanatorium van Nederland. De zorginstelling, met een sterk Rooms Katholiek karakter, bood onderdak en zorg aan honderden tbs-patíënten. Een sanatorium betekend letterlijk: een gebouw wat gezond maakt.

Leven op Landgoed De Klokkenberg, waar een groot, bakstenen complex met torens vol ontzag domineert, omringd door een aangelegd parklandschap, is niet zomaar een uitbreidingswijkje van Breda. Landgoed De Klokkenberg is veel meer, het is een manier van leven. Hier wonen is opgaan in het Landgoed, het Landgoed is tenslotte het Landgoed van haar bewoners.

Het (nieuw)bouw project staat midden in het Brabantse land. De omgeving is rustiek en landelijk. In het uitgestrekte natuurgebied het Markdal kunt u bijzondere planten en vogels spotten, maar ook heerlijk fietsen of wandelen. De Klokkenberg ligt op ongeveer drie kilometer vanaf de Ginnekenmarkt. Dit voormalige dorp is een populaire plek om lekker een terrasje te pikken en bij te praten met vrienden. Ook vind je hier vele mooie boetiekjes om even lekker rond te snuffelen.

Breda centrum ligt op 5 kilometer afstand en is, dankzij de fijne en veilige fietsroute, dichterbij dan u wellicht denkt. In het sfeervolle centrum van Breda kunt u naar hartenlust winkelen, eten, borrelen en stappen. Prachtige monumenten bewonderen, trendy winkels bezoeken, de Brabantse gastvrijheid proeven in een van de vele cafés? Het is allemaal mogelijk op fietsafstand. Bent u sportief aangelegd? Hockey is namelijk de grootste sport in Breda. En dat komt goed uit, want de hockeyclub is vlakbij de Klokkenberg. Hetzelfde geldt voor tennisclub Breda. Natuurlijk kunt u ook heerlijk vrij buiten sporten in de prachtige omgeving. Hardlopen, mountainbiken, wielrennen? U hoeft de deur maar uit te gaan om op de mooiste plekjes te komen.

“Wonen op uw eigen Landgoed” een mooie slogan voor uw toekomst.

Laat Bravo Verhuizingen u ontzorgen. Wij zeggen niet voor niks “Uw verhuizing onze zorg”