Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

Bergen op Zoom - Wonen aan de ham

Team Bravo Verhuizingen
27 augustus 2019

Geschiedenis

Een restant van de vroeg 14e-eeuwse verdedigingswerken is de Lievevrouwe- of Gevangenpoort. In 1397 is de stad bijna volledig door brand verwoest en zijn tevens de archieven verloren gegaan. Van twee panden is bekend dat ze de brand hebben overleefd. Dit is het huidige Hotel De Draak. Omdat hotel De Draak in ieder geval al in 1397 deze functie vervulde en nog steeds vervult, wordt dit hotel gezien als het oudste hotel in Nederland. In deze buurt vestigden zich de risicovolle bedrijven van die tijd. Op het einde van de 15e eeuw is het havengebied voorzien van een omwalling, waardoor de Lievevrouwepoort haar functie als toegangspoort verloor. De poort werd vervolgens tot 1932 gebruikt als gevangenis.

Wonen aan de ham

Alle comfort en gemak van tot in de puntjes afgewerkte nieuwbouw, maar met een knipoog naar het voormalige havenkwartier van Bergen op Zoom. In de karakteristieke herenhuizen of ruime appartementen in robuuste pakhuisstijl waant u zich in het levendige handelscentrum van weleer, maar het wordt nóg mooier.

Heren van Ham – 14 herenhuizen aan het water

In deze herenhuizen van ruim 170 m2 vindt u alles wat wonen aan de Ham zo bijzonder maakt. Statige architectuur en alle ruimte voor uw favoriete indeling en persoonlijke smaak. Bourgondische leefkeuken? Uw eigen wijnkelder? In de Heren van Ham heeft u het voor het zeggen. Waar u elke dag standaard van geniet is het water. Uw ruime terras grenzend aan het water vergroot uw leefruimte. Kies bijvoorbeeld voor een steiger en een bootje. Hoe dan ook, hier woont u riant op stand. Met het historische centrum van Bergen op Zoom op loopafstand heeft u alles wat u nodig heeft binnen handbereik: van winkels tot horeca en van schouwburg tot poppodium.

Hamhuis – 21 appartementen aan het water

In deze robuust vormgegeven driekamerappartementen en vierkamerpenthouses aan het water geniet u binnen én buiten van deze bijzondere locatie. Zet vanuit uw open keuken iets heerlijks op tafel in uw riante living. Of kies voor een zomeravondje lang natafelen op uw royale balkon of terras. U loopt zo naar de vele historische bouwwerken, uw favoriete winkel of restaurant of één van de vele markten en evenementen die deze bijzondere stad rijk is.