Bravo Verhuizingen Logo 1000px 300px
Blog

8 veelgemaakte vergissingen tijdens uw verhuizing

Team Bravo Verhuizingen
26 november 2020

1. Te laat beginnen

Mensen wachten vaak te lang met echt actie te ondernemen. Zodra dat u weet dat u gaat verhuizen neem dan gelijk contact op met verhuisbedrijven, vraag offertes op zodat u kunt vergelijken. Verhuizers hebben het vaak enorm druk en uiteindelijk dient uw verhuizing ook goed gepland te worden.

2. Te weinig aandacht voor de verhuisofferte

Maak niet de fout om te weinig aandacht aan de offerte te besteden en enkel naar de totaalprijs te kijken. Denk zeker ook aan andere zaken zoals (de)monteren. Dient er ingepakt te worden door de verhuizers of gaat u dat zelf doen? Heb ik verhuisdozen nodig en hoeveel? Uiteindelijk beslist u voor welke verhuizer u kiest. Dit is niet altijd gebaseerd op prijs maar ook op het gevoel dat u bij dit bedrijf en verhuizers krijgt.

3. Te laat beginnen met inpakken

Begin ruim van tevoren met al uw spullen te sorteren. Wat mag er bijvoorbeeld weggegooid worden, wat neemt u mee en wat gaat u verkopen. Het makkelijkste is om dit per kamer te doen. Werk bijvoorbeeld met gekleurde stickers. Zodat u makkelijk alles kunt onderscheiden. Zorg ervoor dat u niet op de dag van de verhuizing nog van alles moet gaan inpakken. Dit gaat tijd kosten en levert stress op.

4. Slechte verhuisdozen

Zorg ervoor dat u over stevige en degelijke verhuisdozen beschikt. Vaak gebruiken mensen plastic tassen of vuilniszakken waardoor er veel materiaal achteraf beschadigd is. Ook het inladen van de verhuisdozen is zeer belangrijk om de verhuizing vlot te kunnen laten verlopen. Maak deze dozen niet te zwaar door bijvoorbeeld in één doos veel zware boeken te stoppen. Gebruik bij breekbare spullen altijd inpakmaterialen zoals noppenfolie en/of inpakpapier. Verhuisdozen labelen scheelt ook een hele hoop tijd tijdens de verhuizing, zo weet u gelijk waar welke verhuisdoos in welke ruimte van uw nieuwe woning moet komen.

5. Uw koffiezetapparaat inpakken

Veel mensen maken de fout om alvast hun koffiezetapparaat in te pakken. Koffie is onmisbaar tijdens een verhuizing dus neem uw koffiezetapparaat als laatste mee vanuit uw oude huis. Dan kunt u in uw nieuwe woning weer gelijk zorgen voor verse koffie. Vergeet ook zeker geen kopjes of bekertjes en de overige benodigdheden (Koffie, suiker en melk). Wel zo fijn als u kunt starten in uw nieuwe woning met een vers kopje koffie.

6. De verhuisovereenkomst niet nalezen

Lees altijd de offerte en de verhuisovereenkomst goed door nadat u dit heeft ontvangen van uw verhuisbedrijf. Neem de algemene voorwaarden even door en lees de kleine lettertjes. Sommige verhuizers durven immers extra kosten aan te rekenen voor onnodige supplementen. Het moet uiteraard reëel blijven voor u als klant en er moeten van tevoren goede afspraken gemaakt worden. Als er nog werkzaamheden achteraf dienen te gebeuren die u zelf aangeeft kunt hier een prijsafspraak over maken. Denk maar bijvoorbeeld aan (de)monteren van meubels, lampen of audio.

7. Geen parkeerplaats gereserveerd

Controleer altijd of er genoeg parkeerplaatsen zijn bij uw huidige en nieuwe woning. Spreek met de buren af om de dag van de verhuizing ergens anders te parkeren. Het is namelijk echt belangrijk dat er genoeg ruimte is voor de verhuiswagen(s). Mits er geen ruimte is voor de verhuiswagens levert dit enorme vertraging op en dat is niet fijn voor u en voor de verhuizers.

8. Uw wasmachine afpompen en vergrendelen

Als u vergeet uw wasmachine af te laten pompen kan dit wel eens voor problemen zorgen tijdens uw verhuizing. Dit is iets wat u niet meer kunt doen op uw verhuisdag. Dit neemt tijd in beslag die u voor andere dingen kunt gebruiken. Als u hieraan begint zorg er dan voor dat u één dag van tevoren uw wasmachine ontkoppelt van stroom en water. Vervolgens vindt u aan de onderkant van uw wasmachine een klep met daarin de filter. Hier moet u het water uit laten lopen door de wasmachine te kantelen. Als het water er helemaal uit is kunt u de filter weer vast draaien en beginnen met vergrendelen.

Het vergrendelen van uw wasmachine is verstandig om te doen zodat uw wasmachine niet kan beschadigen door het transport. Dit kunt u vergrendelen door middel van uw trommel vast te zetten met transportbouten. Deze transportbouten zorgen ervoor dat uw wastrommel niet heen en weer kan schudden.